Denny Hamliné lett a NASCAR történelmi jelentőségű, richmondi futamának pole-ja

Denny Hamliné lett a NASCAR történelmi jelentőségű, richmondi futamának pole-ja
credit: Joe Gibbs Racing





Denny Hamlin vezetésével iramodhat neki a NASCAR Cup mezőnye a magyar idő szerint már hétfőn, nem sokkal éjfél után kezdődő Cook Out 400-nak.

A Richmond Raceway képében hazai pályán versenyző, virginiai pilóta 22,85 másodperc alatt ért körbe a 0.75 mérföldes oválon, bezsebelve idei harmadik, teljes eddigi királykategóriás karrierjét tekintve pedig 43. pole-ját.


A bő két hetet felölelt vakáció utáni első futam második rajthelyét szintén egy Joe Gibbs Racing veterán, név szerint Martin Truex Jr. tudhatja magáénak, míg mögöttük a Josh Berry (Stewart-Haas Racing) – Chase Elliott (Hendrick Motorsports) duó várhatja a startot jelző zöld zászlót.

Az össztettet vezető Kyle Larson csak a tizenötödik pozíciót tudta megszerezni, de minden valószínűség szerint most nem bánkódott emiatt túlságosan. Annak köszönhetően ugyanis, hogy nem jutott be a top 10-es szakaszba hamarabb elindulhatott az Iowa államban rendezett Knoxville Nationalsre.

A sprint carok legnagyobb koronaékszerének tartott viadalt végül a pole-ból rajtolva elképesztő dominanciával meg is nyerte.

Erről bővebben itt olvashatsz:

>>>>>Larson már megint megcsinálta: Zsinórban másodszor verte rommá a világ legjobb sprint car pilótáit a szakág Super Bowlján


A Cook Out 400 egyébiránt NASCAR-történeti jelentőséggel is bír.

Ez lesz ugyanis az első pontozásos Cup-futamon, amelyen kétféle abroncskeverék is a csapatok rendelkezésére áll.

Az elsődleges, sárgával jelölt gumi a várakozások szerint 75 kört is kibírhat, míg az opcionális pirossal nagyobb sebességre tehetnek szert, cserébe viszont már a 20-25. körtől számolni kell a kopással.

Utóbbi keverék a bajnokságon kívüli, All-Star futamon debütált még májusban, a North Wilkesboro Speedwayen.

A 400 körös richmondi versenyen az autók hét garnitúra sárgával (beleértve a kvalifikáción használtat) és két pirossal gazdálkodhatnak.