NASCAR: Bowman nem szeretné, ha Wallace büntetést kapna a chicagói bosszúja miatt

NASCAR: Bowman nem szeretné, ha Wallace büntetést kapna a chicagói bosszúja miatt

Nem kevesebb, mint 80 versenyen át tartó nyeretlenségi sorozatának végére tett pontot Alex Bowman múlt vasárnap Chicago utcáin.

Az arizonai pilóta ezzel 2022 után újra a rájátszásban van, a Hendrick Motorsports pedig már elmondhajta, hogy teljes legénységével ott van a szezon utolsó tíz futamát magában foglaló bajnoki hajrában.

Bowman ezt megelőzően utoljára a 2022-es, Las Vegas-i forduló után ünnepelhetett a victory lane-en, így érthető módon rendkívül boldog volt a leintés után.

Nem mindenki osztozott azonban az örömében.

A levezető körön a tizenharmadikként célba ért Bubba Wallace beérte kollégája autóját, majd egy hirtelen mozdulattal ráhúzva falnak is lökte.

Biztonsági szempontból a jelenetet csak még problémásabbá teszi, hogy a 23XI-ös magánakciója során már mindkettejük ablakhálója le volt véve.Arról egyelőre nincsenek információk, hogy számíthat-e valamilyen büntetésre a NASCAR részéről.

Wallace haragja még a futam első szakaszára volt visszavezethető, aminek során Bowman kiforgatta a #23 Toyotát.

„Nem neheztelek rá, én is dühös lennék a helyében” – szögezte le az HMS-es a futam után.

„Tönkretettem a napját. Az a restart nagyon kaotikus volt, egyszerre meghoztam az összes rossz döntést, ami csak lehetséges. Azzal voltam elfoglalva, hogy működésre bírjam az ablaktörlőmet, közben pedig nem figyeltem oda a soron következő kanyarra és belerohantam [Wallace autójába]. Elcsesztem a versenyét. Szégyellem magam és bocsánatot kérek tőle, de most itt van egy trófea, amit hazavihetünk. Ez rengeteget jelent a csapat számára, ők hoztak engem abba a helyzetbe, hogy végül nyerni tudtam.”

Bowman kijelentette, hogy az utóbbi évek viszontagságai után óriási bulit csapva ünnepli meg régóta várt győzelmét.

„Tavaly csigolyatörésem volt, tavalyelőtt agysérülésem, azóta pedig folyamatosan szívtunk.

A legutóbbi győzelmünk után nem igazán tudtunk ünnepelni, úgyhogy ma éjjel rengeteg bourbont le fogunk gurítani. Nem fog jól elsülni. Valószínűleg megint a fürdőszoba padlóján fogok felébredni meztelenül… Néha így megy ez.”

A 31 éves pilóta nem szeretné, ha Wallace-t bármi módon is szankcionálnák.

„Alig ért hozzám. Minden rendben van, teljesen megérdemeltem.”


KAPCSOLÓDÓ: Bowman nyerte a NASCAR Cup elmúlt 32 évének legrövidebb, letartóztatással megspékelt futamát Chicagóban