Frappánsan üzent a gyűlölködőknek Alex Bowman

Frappánsan üzent a gyűlölködőknek Alex Bowman
credit: James Gilbert/Getty Images

Az elmúlt évek során megszámlálhatatlan kritika érte Alex Bowmant a közösségi médiában és a sajtóban egyaránt.

Az arizonai versenyző a 2022-es, Las Vegas-i Pennzoil 400 után nyolcvan futamon keresztül nyeretlen maradt, amiben közrejátszott két súlyos sérülés is.


A két évvel ezelőtti playoffot csak a tizenhatodikként zárta, miután öt fordulót is kihagyni kényszerült a Texas Motor Speedwayen történt balesete során szerzett fejsérülésének.

A soron következő idény tavaszán pedig három pontozásos viadalt volt kénytelen a partvonalról követni, köszönhetően a csapattársa, Kyle Larson tulajdonában lévő High Limit Sprint Car Series iowai versenyén elszenvedett csigolyatörésének.

Tavaly nem is tudta kvalifikálni magát a bajnoki hajrába, az internet népe pedig rögtön rá is szállt. A negatív hangok szerint Bowmanre csak az ülést pazarolja a Hendrick Motorsports és nem telt el olyan futam, ami után ne követelték volna az azonnali kirúgását.

Múlt vasárnap, Chicago utcáin viszont megtört a jég és több, mint két év után újra magasba emelhette a győztesnek járó trófeát, ezzel együtt pedig megváltotta jegyét a rájátszásba is.

A sikert követő sajtótájékoztatón Bowman nem is fogta vissza magát és a maga száraz humorával rögtön üzent a kritikusainak.

„Hadd mondjam el, hogy a NASCAR mennyire rendes is hozzánk, versenyzőkhöz. Amikor megérkeztem a hotelszobámba, ki volt készítve egy kis doboz rajta a nevemmel, benne egy üveg bourbonnel.

Nagyon izgatott vagyok emiatt! Van már pár üveg italunk még a 2022-es szezonból is arra készülve, hogy majd a következő győzelmünk után megisszuk. Túlságosan sokáig álltak már bontatlanul a szekrényben. Úgyhogy mindenkire koccintani fogunk, aki azt mondogatta, hogy nem tudok nyerni, nem érdemlem meg a helyemet a Hendrick Motorsportsnál és hasonló baromságok.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Bowman nyerte a NASCAR Cup elmúlt 32 évének legrövidebb, letartóztatással megspékelt futamát Chicagóban

>>>>>Bowman nem szeretné, ha Wallace büntetést kapna a chicagói bosszúja miatt