IndyCar: Palou-é lett a hibrid-éra első pole-ja a csillaghullással fűszerezett időmérőn

IndyCar: Palou-é lett a hibrid-éra első pole-ja a csillaghullással fűszerezett időmérőn
credit: Penske Entertainment/Paul Hurley

Alex Palou sikerével ért véget az NTT IndyCar Series kvalifikációja a Mid-Ohio Sports Car Course-ön.

A szezon kilencedik állomását képező Honda Indy 200 egy vadonatúj korszak kezdetét is jelenti a széria számára, lévén a mezőny autói most először hajtanak pályára hibrid-hajtással.


Az újítás eddig nem okozott komolyabb fennakadást, ez viszont nem jelenti azt, hogy teljesen elkerülnék a gyermekbetegségek.

Az egyik nagy előnyeként azt harangozták be, hogy innentől fogva a versenyzők már maguk is képesek újraindítani járműveiket, ha szükséges.

Nos, az edzések során történt kiforgások után többen is erre kényszerültek volna, de sajnos a rendszer volt benne partner.

Az IndyCar erre reagálva bejelentette, hogy dolgoznak a legújabb szoftverfrissítésen, ami várakozásaik szerint megoldhatja a problémát.

Mindeközben a már említett Palou örülhetett a legjobban szombaton, lévén idén már harmadszor startolhat a pole-ból.

A kétszeres, egyben regnáló bajnok, valamint az összetett jelenlegi éllovasa 01:05.3511-es köre révén zárta az élen az időmérő utolsó, Fast 6 szegmensét.

A második pozíciót mindössze 0.0024 mp lemaradásban Pato O’Ward kaparintotta meg a McLarennel, míg mögöttük a David Malukas (Meyer Shank) – Colton Herta (Andretti) duó várhatja a rajtot.

Már a csoportkörökben véget ért viszont a nap többek között három bajnok, név szerint Scott Dixon, Will Power és Josef Newgarden számára is.

Az alábbi tabella csak a kvalifikáció végeredményét tükrözi.

Soron kívüli motorcsere miatt ugyanis Marcus Armstrong, Felix Rosenqvist és Pietro Fittipaldi egyaránt öthelyes rajtbüntetést kapott.