Balesete óta először vezetett open-wheel versenyautót Robert Wickens [VIDEÓ]

Balesete óta először vezetett együléses versenyautót Robert Wickens
credit: Formula E

Balesete óta először vezetett együléses versenyautót Robert Wickens
Hat évvel a sorsdöntő IndyCar-balesete óta először hajthatott pályára open-wheel autó volánja mögött Robert Wickens.

A 35 éves pilóta a Formula E portlandi fordulójának pénteki napján tehetett még 11 kört az elektromos széria speciálisan átalakított GEN3-jével.


„Elképesztő lehetőség volt számomra, hogy vezethettem a GEN3-t” – nyilatkozta a kanadai.

„Már régóta rajta tartom a szemem ezen a bajnokságon. Óriási köszönettel tartozom a Formula E-nek és a SPARK-nak a leleményességükért, hogy kifejlesztették ezt a kézi vezérlésű rendszert, aminek révén pályára vihettem az autót.”

Wickens 2018 augusztusában, az IndyCar poconói futamán elszenvedett bukása miatt kényszerült kerekesszékbe. A történtek után azonban elképesztő akaraterőről tanúbizonyságot téve nem csak folytatni tudta karrierjét, de tavaly már egyenesen bajnoki címet ünnepelhetett az IMSA Michelin Pilot Challenge-ben.

Emellett a tavalyi szezon végéig az Arrow McLaren tanácsadója volt, idéntől pedig már az Andretti Globalnál tölti be ugyanezt a pozíciót.

A mostani esemény nem csak egy, az FE inkluzivitását és technológiai innovációját népszerűsítő bemutató volt, hanem Wickens reményei szerint az első lépés is egy majdani éles versenyprogram felé.

Érdekesség, hogy már 2018-ban is kapott ajánlatot a villanyszériában, pontosan egy héttel azután, hogy aláírta IndyCar-szerződését a Schmidt Peterson Motorsports-cal (a mai Arrow McLaren jogelődje).

„Csak néhány körről volt szó, de rendkívül élveztem és még többre vágyom. Remélhetőleg ez további esélyekhez vezet a későbbiekben beleértve egy újonctesztet. A jelenlegi célom az lenne, hogy a jövőben én is ott legyek a Formula E rajtrácsán.”