487 km/h-val csapódott betonfalnak a 75 éves versenyzőlegenda, súlyos a fejsérülése

487 km/h-val csapódott betonfalnak a 75 éves versenyzőlegenda, súlyos a fejsérülése
John és Brittany Force (credit: NHRA)

487 km/h-val csapódott betonfalnak a 75 éves versenyzőlegenda, súlyos a fejsérülése
Négy nappal a horrorisztikus versenybalesetét követően már a neurológiai intenzív osztályon kezelik tovább John Force-t.

A NHRA Funny Car tizenhatszoros bajnoka még a vasárnapi Virginia Nationalsen, 302.62 mph-s (487 km/h) tempó mellett csapódott falnak, miután autójában elrobbant a motor.


A katasztrofális meghibásodás rögtön azután következett be, hogy ellenfele, Terry Haddock legyőzése után áthaladt a célvonalon.

Az első hírek szerint az élő legenda eszméleténél volt a bukás után, elővigyázatosságból azonban kórházba szállították.

Hamarosan azonban kiderült, hogy nagy a baj.

A Force tulajdonában lévő John Force Racing egészen csütörtökig nem adott pontos tájékoztatást a 75 éves pilótáról.

Friss közleményükben sem árultak el konkrétumokat, mindössze csak annyit, hogy az orvosok fő aggodalmát a fejsérülése képezi. Az állapota lassú javulást mutat, de még nagyon hosszú út előtte.

A történtek miatt lánya, az NHRA királykategóriáját képező Top Fuel kétszeres bajnoka, Brittany Force hivatalosan visszalépett a hétvégi, ohiói versenytől.

Virginiát megelőzően John Force-t az összetett második helyén jegyezték.

Az elmúlt napok során a teljes családja a kórházban szorított érte, köztük kisebbik lányával, Courtneyvel, aki az IndyCar-versenyő Graham Rahal felesége is egyben.

A hölgy korábban maga is Funny Car versenyző volt. Karrierje soán több, mint 130 párbajt nyert és tizenkét abszolút győzelmet aratott.