SAJTÓ: Logan Sargeant az IndyCarban folytatja

SAJTÓ: Logan Sargent az IndyCarban folytatja
credit: Williams Racing

SAJTÓ: Logan Sargent az IndyCarban folytatja
Nem kizárt, hogy 2025-ben újabb amerikai újonccal bővül az NTT IndyCar Series mezőnye.

A többek közt a Sports Illustrated és a GrandPrix.com által megszellőztetett pletyka szerint Logan Sargeant jövőre az amerikai open-wheel szakág csúcskategóriájában folytathatja karrierjét.


A 23 éves floridai idén teljesíti második szezonját a Forma-1-ben, jelen állás szerint pedig minimális az esélye annak, hogy megtarthatja ülését a Williamsnél.

Egyes hírek szerint már alá is írta előszerződését leendő csapatával, konkrétumokról azonban nincs szó.

A holland szakújságíró Jeroen Demmendaal információi alapján azonban nem kizárt, hogy már júliusban megtörténik a hivatalos bejelentés.

Sargeant potenciális csapatai között felmerült az RLL Racing, a fizetős versenyzőiről elhíresült Dale Coyne Racing, valamint a szériához a következő idénytől csatlakozó Prema is.

Az európai formaautózás egyik legsikeresebb alakulata rögtön két teljes munkaidős autóval fog támadni, motorpartnere pedig a Chevrolet lesz.

A versenyzők kapcsán akkor csak annyit árultak el, hogy egy IndyCar-veteránnal és egy a Prema-kötődésű újonccal képzelik el a felállásukat. Utóbbit Sargeant ki is pipálja, lévén 2020-ban az ő színeikben zárta az összetett harmadik helyén az F3-as idényt.