Horrorbalesetet szenvedett és kórházba került az NHRA tizenhatszoros bajnoka

Horrorbalesetet szenvedett és kórházba került az NHRA tizenhatszoros bajnoka

Horrorbalesetet szenvedett és kórházba került az NHRA tizenhatszoros bajnoka
Rémisztő jelenetnek lehettek szemtanúi vasárnap a Virginia Motorsports Parkba kilátogató nézők.

Az NHRA illusztris Virginia Nationalének kvalifikációján, 302.62 mph-s (487 km/h) tempó mellett John Force autójában egyik pillanatról a másikra elrobbant a motor, aminek következtében hatalmas erővel a falnak csapódott.


Helyszíni beszámolók szerint a veterán versenyző eszméleténél volt a baleset után és további vizsgálatok céljából kórházba szállították.

Állapotáról egyelőre nem állnak rendelkezésre bővebb információk.

Force a drag-szakág élő legendájának számít. Karrierje során versenyzőként tizenhat alkalommal koronázták bajnoknak az NHRA Funny Carban, hatszor pedig csapattulajdonosként is felért a csúcsra. Utóbbiból két címet ráadásul lánya, Brittany szállított le a legmagasabban jegyzett Top Fuel kategóriában.

Bár 75 esztendősen már foglalkoztatja a visszavonulás gondolata, a sikerei azonban továbbra is a pályán tartják. Ezt jól szemlélteti, hogy jelenleg az összetett második helyét foglalja el egy olyan mezőnyben, amelynek tagjai lazán a gyerekei, vagy épp unokái lehetnének.

Force egyébiránt Graham Rahal apósa is.

Kisebbik lánya, Courtney korábban maga is Funny Car versenyző volt több, mint 130 párbajt nyert és tizenkét abszolút győzelmet aratva.

A tehetséges pilótanő 2019-ben akasztotta szögre a sisakját.