NASCAR: Kyle Larson szerezte meg az Iowa Speedeway legelső Cup pole-ját

NASCAR: Kyle Larson szerezte meg az Iowa Speedeway legelső Cup pole-ját
credit: Logan Riely/Getty Images

NASCAR: Kyle Larson szerezte meg az Iowa Speedeway legelső Cup pole-ját
Ezen a hétvégén, fennállása során először látja vendégül a NASCAR Cup Series mezőnyét az Iowa Speedway.

A történelmi kvalifikációt némiképp megkavarta a pályára érkező eső, aminek következtében az Xfinity Series időmérőjét teljes egészében törölni is kényszerültek.


A királykategória körözését bő fél órával kellett halasztani, a második szakaszt azonban a szigorú programterv miatt muszáj volt elkaszálni.

A módosult formátum értelmében az autókat két csoportra osztották, amelyek első 5-5 helyezettjének összefésült időeredménye határozta meg a top 10 sorrendjét.

A mögöttük zártakat tekintve, a tizenegyedik pozíciótól lefelé az A-csoport tagjai kapták meg a rajtrács belső ívét, míg a B-be osztottak a külsőről várhatják a startot jelző zöld zászlót.

A 0.875 mérföldes ovál legelső Cup-pole-ját végül 23.084 mp-es köre révén Kyle Larson kaparintotta meg, aki ezzel idén negyedszer, teljes eddigi karrierjét tekintve pedig kereken huszadik alkalommal indulhat az élről.

Az alapszakasz és a playoff összetettjét jelenleg egyaránt vezető kaliforniai mellől Ryan Blaney iramodhat neki a távnak, míg a második sort a Josh Berry – William Byron duó alkotja.

Az Iowa Corn 350 névre hallgató viadal magyar idő szerint hétfőn, hajnali 1 órakor kezdődik.