Denny Hamlin máris ülést ajánlott a visszavonuló Martin Truex Jr.-nak

Denny Hamlin máris ülést ajánlott a visszavonuló Martin Truex Jr.-nak
credit: James Gilbert/Getty Images

Denny Hamlin máris ülést ajánlott a visszavonuló Martin Truex Jr.-nak
Pénteken délután jelentette be hivatalosan Martin Truex Jr., hogy az idei NASCAR-szezon végén befejezi teljes szezonos versenyzői karrierjét.

A 2017-es Cup-bajnok továbbra is marad a Joe Gibbs Racingnél, mint nagykövet, de nem zárta ki a majdani, egy-két futamra szóló visszatérés lehetőségét sem.


A főkategória mellett az Xfinity Seriesben is csapattal rendelkező Joe Gibbs elhintette, hogy adott esetben hajlandó segíteni veterán pilótájának.

A legfrissebb hírek szerint pedig Truex nem csak jelenlegi főnökére, de a csapattársára, Denny Hamlinre is számíthat.

A JGR-rel technikai partnerségben álló 23XI Racing társtulajdonosaként jegyzett virginiai leszögezte, hogy maximálisan tiszteli kollégáját és akármennyire töri a fejét, egyetlen negatív előjelű eset sem jut eszébe vele kapcsolatban.

„Martin mindig helyesen cselekszik, ami nem egyszerű” – nyilatkozta Truex bejelentése után Hamlin.

„Közöltem vele, hogy azonnal készen fog állni a 23XI-nél egy autó, ha nevezni akar a Daytona 500-ra. Csak annyit kell tennie, hogy szól nekem. Teljesen biztosan indítanánk neki egy extra gépet.”

Truex karrierje során 34 Cup-futamot nyert, beleértve a Southern 500-at és kétszer a Coca-Cola 600-at. A legendás floridai viadalt azonban eddigi húsz próbálkozása során egyszer sem sikerült behúznia.

„Ő egy nagyszerű versenyző” – folytatta Hamlin.

„Ha Martin elkezdene unatkozni és vissza akar térni a Cupba, akkor nálunk lesz számára egy ülés.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>HIVATALOS: Visszavonul Martin Truex Jr.