IndyCar: A JHR friss bejelentése igazolja, hogy mekkora troll az univerzum

IndyCar: Canapino visszatér, az univerzum pedig szét is trollkodta a bejelentést
credit: Penske Entertainment/James Black

IndyCar: Canapino visszatér, az univerzum pedig szét is trollkodta a bejelentést
A véletlen egybeesések olykor csuda dolgokat tudnak produkálni. Erre a minap történtek újabb ékes – és ironikus – bizonyítékkal szolgáltak.

Magyar idő szerint szerda délután az X (leánykori nevén Twitter) hivatalosan bejelentette, hogy mostantól már minden felhasználó esetében rejtetté válnak a lájkok.


Mindeddig teljes mértékben nyilvános volt az, hogy ki és milyen posztot tetszikelt a közösségi platformon, ami végül Agustín Canapino múlt heti botrányának egyik alappillére is lett.

Mint ismert, a Juncos Hollinger Racing pilótájának argentin rajongótábora tavaly kedvencük akkori csapattársát, Callum Ilottot találta be halálos fenyegetésekkel néhány pályán történt incidenst miatt.

A sztori az IndyCar idei, detroiti fordulója után megismétlődött, a vehemens dél-amerikaiak legújabb célpontja pedig már a mclarenes Théo Pourchaire lett.

A kérdéses kommentek és privát üzenetek valódiságát Canapino nem csak megkérdőjelezte, de egyben több olyan posztot is lájkolt, amely az érintett két kollégáján gúnyolódott.

Ez a viselkedés végül odáig vezetett, hogy ő maga is elkezdte kapni az ívet a social platformokon, a McLaren pedig azonnali hatállyal megszakította kereskedelmi partnerségét a JHR-rel.

A történtek annyira megviselték Canapinót mentálisan, hogy csapata jobbnak látta, ha a Road America-i versenyen nem engedik autóba ülni.

A döntés után felröppentek olyan hírek a médiában, miszerint Canapino többé már nem is fog vezetni az IndyCar mezőnyében.

A JHR azonban magyar idő szerint csütörtök hajnalban pontot tett ezen találgatások végére és hivatalosan közölte, hogy a 34 éves pilóta a soron következő, Laguna Secára kiírt futamon újra birtokába veszi a 78-as Dallara-Chevyt és marad is benne a szezon hátralévő részében.

Az univerzum újabb trollkodását pedig jól szemléltette, hogy a bejelentéssel hajszálpontosan egyidőben Ilott rommá törte versenygépét a Le Mans-i 24 órás szabadedzésén.

Szerencsére a britnek haja szála sem görbült.

Canapino a visszatérésére egy videóban reagált, amelyben leszögezte, hogy jól érzi magát.

„Múlt pénteken a csapat úgy döntött, szükségem van egy kis szünetre és az a legjobb, ha nem versenyzek a hétvégén Road Americán. Úgy érezték, nem lenne helyénvaló, ha egy ilyen váratlan helyzet és a rám nehezedő stressz közepette IndyCar-autóba ülnék.

Nagyon hálás vagyok Ricardo Juncosnak és Brad Hollingernek a törődésükért. Korábban is mondtam, de szeretném újra kihangsúlyozni, hogy minden egyes rajongónak világszerte tudnia kell, mekkora károkat okozat a sértegetés és agresszió a közösségi médiában, függetlenül attól honnan ered. Fontosnak tartom, hogy tanuljunk és közösen azon dolgozzunk, hogy egy jobb közösséget teremtsünk.”