NASCAR: Logano 13 év után először a sonomai pole-ban

NASCAR: Logano 13 év után először a sonomai pole-ban
credit: Meg Oliphant/Getty Images

Joey Logano vezetésével rajtolhat el a NASCAR Cup Series vasárnapi versenye a Sonoma Racewayen.

A Team Penske pilótája 1 perc 13.273 másodperces köre révén vívta ki az élről indulás jogát

Ez az eredmény jól mutatja, hogy mennyit gyorsult a pálya az év eleji újraaszfaltozása óta, lévén közel 4,5 mp-et faragott Denny Hamlin tavaly pole-os idejéből.

Logano idei második időmérős sikerét aratta, teljes főkategóriás karrierjét tekintve pedig már harmincegyedik alkalommal kötött ki a rajtrács élén. Roadokat tekintve harmadszor került pole-ba, ebből 2011 után másodszor a kaliforniai borvidéken.

Mellőle Tyler Reddick várhatja a zöld zászlót.

A második sorból Ryan Blaney és Chase Elliott vághat neki a távnak, míg a harmadikat Kyle Larson, valamint William Byron alkotja.

A 2021-es bajnok a második, top 10-es szakaszban lesúrolta a gumifalat, aminek következtében megsérült az 5-ös Chevy bal oldala. Nem sokkal később viszont újra pályára tudott hajtani és az utolsó, tizedik helyről egyből feljött ötödiknek.

A mezőnyben két pilóta is debütál ezen a hétvégén.

A Supercars összetettjének jelenlegi éllovasa, Will Brown a pénteki edzést még harmadikként zárta, a kvalifikáción viszont be kellett érnie a huszonnegyedik hellyel a Richard Childress Racing 33-as Chevyjének volánja mögött.

Csapattársai közül a legjobb rajtpozíciót Austin Dillon hozta a tizenhatodikkal, az utóbbi időszakban valódi mélypontot megélő Kyle Busch viszont csak a huszonkilencedikig jutott.


Az RFK Racingtől lehetőséget kapott, szintén a Supercarsban vitézkedő Cam Waters a harmincegyedikként startolhat. Ezen gárda társtulajdonosa/pilótája, Brad Keselowski a harmincötödik lett, Chris Buescher pedig a huszonhatodik.

A bajnoki éllovas Denny Hamlin a huszonötödik helyről iramodhat neki a magyar idő szerint 21:50-kor kezdődő futam 110 körének.