(Her)story: Jamie Chadwick leiskolázta a mezőnyt Road Americán

(Her)story: Jamie Chadwick leiskolázta a mezőnyt Road Americán
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Totális dominanciával írt sporttörténelmet Jamie Chadwick az Indy NXT vasárnapi, Road Americán rendezett futamán

Az Andretti Global pilótája a kvalifikáción megszerezte karrierje legelső pole-ját a szériában, majd a verseny során egyetlen kör erejéig sem engedte ki kezei közül a vezető pozíciót.

A ritmusból még a menet közben belengetett két sárga és egy piros zászló sem tudta kizökkenteni, a befutó pillanatában pedig 0.8203 másodpercet vert csapattársára, Louis Fosterre.

A harmadik pozícióban az Abel Motorsportsnak vezető Jacob Abel ért célba.

„Ó, Istenem!” – nyilatkozta az érthetően boldog brit.

„Egy kicsit most elöntöttek az érzelmek. Hihetetlen autónk van idén, de eddig nem igazán tudtuk kihozni a benne rejlő potenciált. Szóval, most rendkívül boldog vagyunk. A piros zászlónál az abroncsok kezdtek elfogyni. Láttam, hogy Louis rájuk pillant és ebben a pillanatban tudatosult bennem, hogy muszáj nagyon agresszívnek lennem.

Ő a bajnoki címért hajt, ezért leszegett fejjel, mindent bele kellett adnom, hogy magam mögött tartsam. Nagyon nyerni akartam ma és elmondhatatlanul hálás vagyok az andrettis srácoknak. Nehéz évünk volt eddig, de ők rengeteget segítettek, szóval ez a győzelem nekik szól.”

Teljesítményének köszönhetően Chadwick tizennégy év után az első nőként állhatott fel a dobogó tetejére az IndyCar előszobájában Pippa Mann 2010-es, a Kentucky Speedway oválján aratott sikere óta.

Road-pályák tekintetében pedig egyenesen történelmet írt, hiszen rajta kívül még egyetlen hölgy sem tudott jobbkanyarokat is tartalmazó futamon győzni ebben a bajnokságban.