IndyCar: Canapino szerint valójában ő az áldozat

IndyCar gyűlölet-gate: Canapino szerint valójában ő az áldozat
credit: Penske Entertainment/Paul Hurley

Tovább gyűrűzik az IndyCarban kitört újabb gyűlölet-botrány.

A főszerepben ismét Agustín Canapino argentin rajongótábora áll, amelynek tagjai tavaly többször is halálos fenyegetésekkel bombázták kedvencük akkori csapattársát, Callum Ilottot néhány pályán történt incidens miatt


Most, egy évvel később már a McLarennek vezető Théo Pourchaire tapasztalta meg a dél-amerikai szurkolók könyörtelenségét.

A francia újoncot szintén halálosan megfenyegették, Canapino azonban maximálisan kiállt a honfitársai mellett, mi több, még hazugsággal is megvádolta ellenfeleit.

Mindennek következtében a McLaren azonnali hatállyal pontot tett a Juncos Hollinger Racinggel való kereskedelmi partnerségének végére.

Canapinónak azonban esze ágában sincs visszavonulót fújni és az argentin médiában konkrétan saját magát állítja be áldozatként.

„Azok után, ami történt, Agustín fél megjelenni a soron következő [Road Americára kiírt] versenyhétvégén” – mondta a Carburando riportere, Christian González Rouco, miután beszélt a JHR képviselőivel.

„Állítása szerint csak egy pár problémás üzenetről volt szó. Ezek olyan profilokról származtak, amelyeknek még követői sem voltak. Agustín határozottan azt kéri, hogy a McLaren és Théo Pourchaire vonjon vissza mindent, amivel őt és az argentinokat vádolták, mert nem hajlandó eltűrni a diszkrimináció ezen szintjét.”