A halálos fenyegetések miatt a McLaren megszakítja partnerségét a Juncosszal

A gyűlölet-botrány miatt a McLaren megszakítja partnerségét a Juncossal
credit: Penske Entertainment/Paul Hurley

A gyűlölet-botrány miatt a McLaren megszakítja partnerségét a Juncossal
Hivatalosan bejelentette a McLaren, hogy azonnali hatállyal felbontja kereskedelmi és stratégiai partnerségét a Juncos Hollinger Racinggel.

Az elhatározás azt követően született meg, hogy egy év leforgása alatt már a második IndyCar-pilótát érik halálos fenyegetések Agustín Canapino argentin szurkolótáborától.


A legutóbbi, detroiti futam után a wokingiaknak vezető Théo Pourchaire-t vették célkeresztbe, míg tavaly az akkoriban szintén a JHR-rel versenyző Callum Ilottot találták be néhány pályán történt incidens miatt.

A szituációt külön súlyosbította, hogy maga Canapino a történtek nyilvános elítélése helyett kvázi hazugnak minősítette francia és brit kollégáját.

„Ahogyan a közösségi médiára vonatkozó irányelveinkben is szerepel, az Arrow McLaren nem tolerálja a bántalmazás, vagy diszkrimináció semmilyen formáját és teljes mértékben elítéli a csapatunk, valamint versenyzőink ellen irányuló, online abúzust” – olvasható a gárda közleményében.

A JHR tudomásul vette a döntést.

„A mai nappal befejeződött az Arrow McLarennel való stratégiai partnerségünk. Nagyra értékeljük a velük töltött hónapokat. Ők egy világklasszis szervezetet képeznek, akik ellen hétről hétre nagyon élvezzük a versenyzést. Bár a kapcsolat eredményei nem hozták meg a kívánt eredményt, maximálisan tiszteljük őket, és bízunk a Juncos Hollinger Racing jövőjében.”


UPDATE:

>>>>>IndyCar gyűlölet-gate: Canapino szerint valójában ő az áldozat