A mentális egészségért kampányol Chase Elliott

A mentális egészségért kampányol Chase Elliott
credit: James Gilbert/Getty Images

A mentális egészség fontosságára kívánja felhívni a figyelmet legújabb kampányában a Hunstman Mental Health Institute.

A lelki problémákat a társadalom jelentős része még manapság is szégyellnivaló dologként kezeli, ami miatt sokan a megbélyegzéstől tartva inkább magukban őrlődnek.


A ‘Love, Your Mind’ nevű kezdeményezés célja, hogy nyitottabbá, elfogadóbbá tegye az embereket a mentális egészségre vonatkozóan.

Az Ad Council közreműködése révén online és offline platformokon egyaránt futó kampányban tizenegy profil liga sportolói vesznek részt, hogy megosszák a világgal saját tapasztalataikat, rituáléikat és tippjeiket.

A NASCAR-t a 2020-as Cup-szezon bajnoka, egyben a széria zsinórban már hatszor legnépszerűbb versenyzőjének választott Chase Elliott képviseli.

„A NASCAR-ban folyamatosan tanúi vagyunk annak, hogy az emberi elme mekkora hatással van a fizikai teljesítményre” – mondta a szervezet marketing-igazgatója, Pete Jung.

„A mentális egészség mindannyiunk számára nagyon fontos. Örömmel csatlakoztunk a ‘Love, Your Mind’ kampányhoz, hogy ösztönözzük a nyílt beszélgetéseket és a proaktív lépéseket a mentális jólét érdekében. Alig várjuk, hogy a NASCAR platformjait kihasználva arra biztassuk a rajongóinkat és a teljes közösségünket, hogy ne féljenek előtérbe helyezni a lelki egészségüket.”


A programban résztvevők teljes listája:


● Chase Elliott (NASCAR)
● Lexie Brown (WNBA)
● Cam Heyward (NFL)
● Zach Hyman (NHL)
● Madison Keys (USTA)
● Kyle Kuzma (NBA)
● Brandon Lowe (MLB)
● Liv Morgan és Cody Rhodes (WWE)
● Tim O’Connell (PRCA)
● Cari Roccaro (NWSL)
● Zack Steffen (MLS)