NASCAR: Shane van Gisbergen megszerezte első győzelmét az Xfinityben!

NASCAR: Shane van Gisbergen megszerezte első győzelmét az Xfinityben!
credit: Meg Oliphant/Getty Images

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Portland International Racewayen behúzta karrierje legelső NASCAR Xfinity-győzelmét Shane van Gisbergen.

A Kaulig Racing újonca a legutolsó restartot követően hajtotta végre a sikerhez vezető előzést az első két szakaszt megnyert Justin Allgaierrel szemben, a hátralévő körökben pedig sikeresen ki tudta védeni lelkes kollégája ellentámadási kísérleteit is.


A befutó pillanatában 0.941 másodpercet vert a JR Motorsports 7-es Chevyjére, majd örömében bemutatta az utóbbi idők leglátványosabb, driftelős gumifüstölős ünneplését.

„Micsoda nap, annyira klassz!” – nyilatkozta a leintés után SVG, aki diadala révén már a rájátszásban tudhatja magát.

„Az újraindításoknál még javulnom kell, de összességében nagyon jól éreztem magam. Imádom ezeket az autókat, fantasztikusak!”

A 34 éves új-zélandi az Xfinity történetének hetedik USA-n kívüli győztese lett, egyben az első Daniel Suarez 2016-os, homesteadi sikere óta.

A harmadik pozíciót egy újabb JRM-es kaparintotta meg Sammy Smith személyében, de top 5-tel zárt még a Kauligot szolgáló AJ Allmendinger, valamint a Sam Hunt Racingnek vezető, pályafutása második Xfinity-futamát teljesített korábbi IndyCar-pilóta, Ed Jones is.

Hatodikként a naplementébe lovagoló Stewart-Haas Racing regnáló bajnoka, Cole Custer látta meg a kockás zászlót.

A Kaulignak összességében rendkívül jó napja volt, hiszen Josh Williams hetedik helye révén a komplett triójuk befért a legjobb tíz közé.

Nem lehetett viszont boldog Sheldon Creed. A Joe Gibbs Racing pilótája a második helyről készülhetett az utolsó restartra, amikor a versenyirányítás lesújtott rá. Kiszúrták ugyanis, hogy az eggyel korábbi újraindításnál szabálytalanul ívet váltott, aminek következtében hátrasorolás lett a jutalma.

Ennek hála végül be kellett érnie a tizenharmadik pozícióval.

A nap leglátványosabb jelenetét a 68. kör szolgáltatta egy többautós karambol képében, Brandon Jonest konkrétan beépítve a 12-es kanyar gumifalába.

Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A nemzeti másodosztály mezőnye legközelebb ismét roadon feszül egymásnak a június 8-ára kiírt, sonomai Zip Buy Now, Pay Later 250-en.