Kyle Larson teljesen összetört a vasárnapi fiaskó után

Kyle Larson teljesen összetört az Indy 500-as hibája miatt
credit: Penske Entertainment/Dana Garrett

Alig hetven körrel a vége előtt Kyle Larson joggal reménykedhetett abban, hogy kimagasló eredménnyel zárhatja karrierje első Indianapolis 500-át.

A McLaren és Rick Hendrick által közösen nevezett 17-es Dallara-Chevy volánja mögött a hatodik pozícióban jegyezték, a soron következő kiállása azonban minden álmát romba döntötte.


A pitben túllépte az előírt sebességhatárt, ami miatt a versenyirányítás azonnal áthajtásos büntetést rótt ki rá.

Ezzel a top 5 közeléből a húszon kívülre esett vissza már körhátrányban, a leintés után pedig be kellett érnie a tizennyolcadik hellyel.

A történteket csak még fájóbbá tette, hogy mekkora áldozatot vállaltak.

Az Indy 500-at több, mint négy órán át halasztani kellett a viharos időjárás miatt, ami lehetetlenné tette, hogy a verseny után odaérjen a NASCAR Coca-Cola 600-ának rajtjára. Hendrickék végül úgy döntöttek, hogy Indianapolis élvez prioritást és az 5-össel Larson helyett inkább Justin Allgaiert indították.

Az 500 után a 2021-es Cup-bajnok rögtön elindult Charlotte-ra, hogy menet közben visszavegye autója volánját.

Erre azonban nem került sor, köszönhetően az érkezése után azonnal lezúduló esőnek.

Bár a csapadék gyorsan elállt, a NASCAR mégsem indította újra a futamot a magas páratartalomra hivatkozva. A tervezett 600 helyett csak 373,5 mérföldesre apadt verseny végén Christopher Bellt hirdették ki győztesnek, Larson pedig egy métert sem tehetett meg.

A motorsport legnagyobb szenzációjának ígérkező és ennek megfelelően agyonhájpolt nagy duplázás 1100 mérföldjéből, csak 500 valósult meg Indy révén.

A vasárnap rendkívül megviselte Larsont.

„Amiről azt hittem, hogy életem egyik legjobb napja lesz, végül a legkiábrándítóbb élménnyé vált, amit valaha tapasztaltam” – írta a közösségi médiában.

„Sajnálom Rick Hendricket, Jeff Gordont, a Hendrick Automotive Groupot, az 5-ös és 17-es csapat minden egyes tagját a gyorshajtásom miatt, a családomat, a barátaimat, a rajongókat és azt a dokumentumfilmes stábot, akik az elmúlt nyolc hónapban követtek. Rengeteg idő, pénz, erőfeszítés lett beleölve ebbe a projektbe és nagyon fáj, hogy így ért véget.

Úgy érzem, nagyon sok embert cserben hagytam. Mindvégig tudtuk, hogy az időjárás bekavarhat, mégis borzalmas, amikor megtörténik.

Vasárnapig életem egyik legjobb élménye volt [a Double Duty]. El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok mindenkinek a támogatásért, hogy megélhettem ezt az álmot. Remélem, hogy nem ez volt az utolsó lehetőségem kipróbálni a duplázást, de ha igen, akkor is emlékezetes marad.

Köszönöm mindenkinek az Arrow McLaren-nél, az Indianapolis Motor Speedwayen és az összes versenyzőnek, hogy tárt karokkal fogadtak.

Készen állok arra, hogy visszatérjek pályára és kizárólag a második Cup-bajnoki címünk megszerzésére koncentráljak.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Meghiúsult a motorsport legnagyobb szenzációja, Bell pedig nyert egy Coca-Cola 373,5-öt

>>>>>Óriási drámákat és egy 22 éve nem látott végeredményt hozott a 108. Indy 500

>>>>>Az Indy 500 bebizonyította, hogy egy szimulációban élünk. Pont.