Ritka őszinte vallomást tett Katherine Legge az Indy 500-ról

Ritka őszinte kijelentést tett Katherine Legge az Indy 500-ról
credit: Penske Entertainment/Chris Owens

A 108. Indianapolis 500 programsorozatán eddig az időjárás volt az úr.

Az áprilisi, eredetileg kétnaposra kiírt teszten mindössze néhány órát tudtak pályán tölteni a csapatok az eső miatt. Az anyatermészet a jelenleg zajló edzéssorozaton sem kegyes a mezőnyhöz, miután a keddi nyitónapot szinte teljes egészében elmosta az égi áldás és szerdán is alig három órán át körözhettek a tervezett kilenc helyett.

A helyzet főként az újoncokat, valamint a csak erre az egy fordulóra visszatérő pilótákat érinti a legrosszabbul. Utóbbiak közé tartozik a Dale Coyne Racingnek vezető Katherine Legge is.

„Ezek a srácok hétről hétre az autóban vannak, így ők sokkal gyorsabban ki tudják tapasztalni, hogy mire van szükségük beállítások terén” – nyilatkozta Legge az NBC-nek.

„Számomra viszont minden egyes kör újszerűen hat.”

A Dale Coyne Racing versenyzője nem tagadja, ijesztő számára, hogy az anyatermészet miatt lerövidült felkészülési idő következtében hirtelen, egy év távollét után rögtön 20-25 autóval kellett egyszerre pályára hajtania.

„Félelmetes! Napi rendszerességgel megkérdőjelezem az életemben hozott döntéseimet. Nem, csak viccelek. Valamilyen formában muszáj önbizalmat színlelni ahhoz, hogy kimenj a pályára és jól is csináld.

Most már nincs lehetőségünk arra, hogy egy teljes héten át teszteljünk és értékes köröket tehessünk meg egyedül, valamint forgalomban is, majd újra végigmenni ezen a folyamaton. [Jelen körülmények között] már mindenen egyszerre kell dolgozni. Szóval nincs más megoldás, mint ezt elfogadni és közben azt mondogatni magamnak, hogy régóta csinálom már ezt és menni fog. Továbbra is maximálisan kell összpontosítani és nem szabad hagyni, hogy a külső zajok megzavarjanak, idegessé tegyenek.”