Indy 500: Marcus Ericsson rommá törte az Andretti autóját a csütörtöki edzésen

Indy 500: Marcus Ericsson rommá törte az Andretti autóját a csütörtöki edzésen

Rosszul végződött az Indianapolis 500 harmadik – de az eső miatt csak az első teljes értékű – edzésnapja Marcus Ericsson számára.


A legendás verseny 2022-es győztese bő két órával a leintés előtt találta el a 4-es kanyar falát, onnan gellert kapva visszacsapódott a belsőre, majd nekivágódott a pitroad előtt kialakított gumibálákat is.

A balesetet szerencsére karcolás nélkül megúszta, az Andretti Global általa vezetett 28-as Dallara-Hondája azonban annyira összetört, hogy innentől fogva a tartalékgéppel kénytelen folytatni.

„Nyilvánvalóan nagy baleset volt, de ezek az autók már lenyűgözően biztonságosak, így jól érzem magam” – nyilatkozta a svéd, miután átesett a kötelező orvosi ellenőrzésen.

„Rendkívül csalódott vagyok és sajnálom a csapatomat. Az a legrosszabb az egészben, hogy a srácok fantasztikusan dolgoztak, most pedig ismét sok munka vár rájuk. Úgy vélem, hogy jó formában voltunk a pályán, de egy ekkora bukás teljesen visszavet bennünket. Ez van, fel fogunk állni belőle.”

Nem Ericsson volt az első, aki a nap folyamán megtörte munkaeszközét.

Rögtön a délelőtti órákban honfitársa, a Chip Ganassi Racinget szolgáló Linus Lundqvist kötött közeli ismeretséget a fallal, de személyi sérülés ebben az esetben sem történt.