VIDEÓ: Ennél ijesztőbb és idiótább balesetet régen láttunk versenypályán

VIDEÓ: Ennél hajmeresztőbb és idiótább balesetet régen láttunk versenypályán





Hajszálon múlt a tragédia szombaton, a New Hampshire-ben lévő Star Speedwayen.

A negyedmérföldes, aszfaltozott oválra kiírt Bob Webber Sr. / Jim Martel Memorial Super Modified kategóriájának versenye során baleset történt, aminek következtében sárga zászlós szakasz lépett életbe.

Miközben a mezőny tagjai libasorban rótták a köröket a pace car mögött, a pályára több, a mentésért, romeltakarításért és karbantartásért felelős jármű hajtott fel.

Néhány perc múlva pedig beütött a krach egy elképesztő, érthetetlen és rendkívül ijesztő incidens képében.

Az egyik kisteherautó munkája végeztével elindult és a forgalommal mit sem törődve élesen balra kanyarodott totális telibe kapva a Bobby Timmons által vezetett 13-as számú versenygépet.

A nagy erejű ütközés során csak a mázlin múlt, hogy a saját tulajdonában lévő csapatnak vezető pilóta nem kapta telibe az egyik póznát is.

Személyi sérülés nem történt, az autó azonban totálkáros lett, aminek javítási költségeit a Star Speedway kártérítésként (és minden bizonnyal a pereskedés elkerülése miatt) teljes egészében magára vállalta.

„A pálya nagyon nagylelkű volt” – mondta az eset után Timmons.

„Az autót azonban saját kezűleg, a családi műhelyünkben szoktam építeni és rengeteg munkaórára lesz szükségem ahhoz, hogy újra versenyzésre kész állapotba hozzam.”

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a vétkes sofőrnek hol járt az esze és egyáltalán számíthat-e valamilyen büntetésre.