Ilyet még nem pipáltál: A NASCAR óriásit csavar a szezon formátumán!

Ilyet még nem pipáltál: A NASCAR óriásit csavar a szezon formátumán!
credit: Sean Gardner/Getty Images

Tavaly áprilisban Denny Hamlin rukkolt elő a nagy ötlettel, miszerint egy magas pénzdíjazású bajnokságon belüli minibajnoksággal kellene feldobni a NASCAR Cup szezonját.


A Joe Gibbs Racing versenyzője, egyben a 23XI társtulajdonosa kieséses rendszerű párbajokat képzelt el, amelyeket a szervezet által kijelölt futamokon vívnának meg.

Most, bő egy évvel később az elképzelés valósággá is vált.

A NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy a királykategória 2025-ös szezonjának alapszakaszát egy, az NBA szezonközi tornájához hasonló elemmel bolondítják meg.

A koncepció szerint az egymillió dolláros fődíjért harmincketten szállhatnak harcba, akiknek kilétét és párokba való beosztását az Amazon Prime-on sugárzott utolsó három futamon egyénileg hozott, legjobb eredmények alapján határozzák meg.

A miniszéria a TNT Sports által közvetített öt versenyt foglalja magában, amelyek során a párosok gyengébbik tagja búcsúzik. Az utolsó fordulóban már csak ketten lesznek esélyesek a vágyott egymillióra.

A NASCAR egyelőre nem tette közzé a jövő évi naptárat, így még nem tudni, hogy pontosan mely pályákon fog lezajlani a kihívás.

Várhatóan azonban a chicagói utcai viadal a részét fogja képezni.

A szervezet múlt novemberben jelentette be vadonatúj, hét évre szóló és nem kevesebb, mint 7,7 milliárd dollár értékű médiacsomagját.

A megállapodás értelmében a Cup szezonjának első tizennégy versenyét a FOX tárja a nézők elé, a soron következő öt fordulót viszont már a bajnokság történetében először kizárólag streaming-platformon lehet követni az Amazon Prime jóvoltából.

Ezután újabb öt futam erejéig a TNT és a Max streaming veszi át a stafétát, míg az idény utolsó tizennégy fordulóját – beleértve természetesen a komplett playoffot – már az NBC-n láthatják az amerikai rajongók.