Palou a pole-ban, az Andretti elképesztő hibát vétett Indyben

Palou a pole-ban, az Andretti elképesztő hibát vétett Indyben
credit: Penske Entertainment/Chris Owens

Alex Palou pontosan ott folytatja az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén, ahol tavaly abbahagyta.

Az IndyCar kétszeres, egyben regnáló bajnoka egy évvel ezelőtt a legtöbb kört az élen töltve kaparintotta meg a győzelmet, most pedig a pole-ból várhatja a rajtot.


A kvalifikáció utolsó, Fast 6 szakaszát 1:09.0004-es köre révén zárta az élen, 0.0917 mp-et verve a 2023-as rajtelső Christian Lundgaardra.

Ezzel a Chip Ganassi Racing spanyol tehetsége IndyCar-karrierje során ötödik alkalommal várhatja az élről a startot jelző zöld zászlót.

A második sorból a Team Penske kétharmada, Will Power és Josef Newgarden indulhat, míg a harmadikat Pato O’Ward – Scott Dixon duó teszi teljessé.

Finoman szólva sem volt viszont jó napja az Andrettinek.

A csapat már a csoportkörökben kollektíve búcsúzott, így Kyle Kirkwood a tizennegyedik, Marcus Ericsson a huszonegyedik, míg az összetettet jelenleg vezető Colton Herta csak a huszonnegyedik pozíciót tudhatja magáénak.

Utóbbi kaliforniai versenyző a legutolsó – egyben legfontosabb – gyors körét be sem tudta fejezni. A 26-os Dallara-Hondából menet közben kifogyott az üzemanyag, miután kettő helyett csak egy és háromnegyed körre tankolták meg,

A malőrt az Andretti operatív igazgatója és Herta stratégája, Rob Edwards emberi hibával magyarázta.

A versenyző olyan mérges volt a fiaskó miatt, hogy nem volt hajlandó a sajtó rendelkezésére állni.