Jamie Chadwick lett az első nő 14 év után, aki dobogóra állhatott az IndyCar előszobájában

Jamie Chadwick lett az első nő 14 év után, aki dobogóra állhatott az IndyCar előszobájában
Penske Entertainment: Chris Jones

Az Indianapolis Motor Speedway roadján újabb epizódjához érkezett el a Jacob Abel show.

Az Abel Motorsportsnak vezető versenyző egy második hellyel indította el az Indy NXT idei szezonját St. Petersburg utcáin, a soron következő, alabamai futamon viszont már a pole-ból rajtolva egy pillanatra sem adta ki kezei közül a vezető pozíciót egészen a leintésig.


Lendületét sikerült az IMS-re kiírt duplafordulóra is átmentenie.

A kvalifikáción mindkét futamra megszerezte a rajtelsőséget, amelyekből a szombatit ismét győzelemre tudta váltani. A komplett táv során újfent végig ő haladt élen és még a leggyorsabb kört is megfutotta.

A második pozícióban az ezen a hétvégén az IndyCar mezőnyével is pályára hajtó Nolan Siegel zárt az HMD Motorsports színeiben.

A legnagyobb szenzációt azonban Jamie Chadwick szolgáltatta.

Az Andretti Global pilótája a hatodik pozícióból vágott neki a távnak, végül pedig harmadikként haladt át a kockás zászló alatt.

Ezzel ő lett az első hölgy tizenhat év után, aki road-pályán top 3-as befutót produkált a szériában.

Előtte utoljára ezt a bravúrt Ana Beatriz hajtotta végre 2008-ban, Sonomán.

Valamennyi pályatípust tekintve pedig tizennégy évet kell visszautazni az időben egy női dobogós eredményig az IndyCar előszobájában. 2010-ben, a Kentucky Speedway másfél mérföldes oválján Pippa Mann egyenesen győzelmet ünnepelhetett.

„Ezek fizikálisan nehezen vezethető gépek” – nyilatkozta Chadwick, aki második évét teljesíti az Indy NXT-ben.

„A W Seriesből jöttem át, ahol az autók inkább az F4-hez álltak közel, így tisztában voltam vele, hogy mekkora kihívással is nézek szembe. Nagyon kemény végrehajtani egy ekkora ugrást, ezért most különösen boldog vagyok.

A tavalyi szezon végén kezdtünk igazán javulni, majd a holtidényben megtettük azokat a lépéseket, amelyek elősegítették a további fejlődést.Végső soron a célom az, hogy ott álljak, ahol most Jacob, amiért még nyilván dolgozni kell. A kemény munka viszont kezd kifizetődni, aminek nagyon örülök.”