A McLaren meghozta a végső döntést a szezon hátralévő részének pilótafelállásáról

A McLaren meghozta a végső döntést a szezon hátralévő részének pilótafelállásáról
credit: Penske Entertainment/Travis Hinkle

Egy nappal az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésére kiírt Sonsio GP programsorozatának kezdete előtt ismertette végleges pilótafelállását a McLaren.

A csapat hivatalos tájékoztatása szerint a 6-os számú Dallara-Chevyt a szezon hátralévő részében – egyetlen futam kivételével – Théo Pourchaire fogja vezetni.


Pourchaire április közepén, Long Beachen ejtette meg IndyCar-debütálását a sérült – és azóta már ki is rúgott – David Malukas helyetteseként. Legelső bevetését rögtön a 11.-ként zárta, a soron következő, alabamai futamot viszont csak a 22. pozícióban fejezte be, miután a hajrában csapattársa, Pato O’Ward kiforgatta.

A 2023-as F2-bajnok hétfőn problémamentesen teljesítette az újoncok számára kötelezően kiírt ováltesztet is a World Wide Technology Racewayen (közismertebb nevén Gatewayen).

A vizsga sikere azonban még mindig nem volt elegendő ahhoz, hogy az IndyCar eléggé tapasztaltnak nyilvánítsa a 108. Indy 500-on való részvételhez.

Azt, hogy ki fogja vezetni az autót legendás viadalon a McLaren egyelőre nem nevezte meg.

Legnagyobb valószínűséggel azonban ez a személy Callum Ilott lesz, aki a verseny hivatalos media guide-jában már eleve a 6-os gazdájaként van feltüntetve (lásd. lenti screenshot),

A brit pilóta márciusban St. Petersburgen és a Thermal Clubban is lehetőséget kapott a csapattól, tavaly pedig 12.-ként zárt az 500-on, még a Juncos Hollinger színeiben.

Pourchaire vadonatúj IndyCar-programja egyben azt is jelenti, hogy távozik a japán Super Formula bajnokságból.

A Forma-1-es Sauberrel való teszt- és tartalékversenyzői szerepe azonban továbbra is megmarad.