NASCAR: „A bukás nem opció” – Csapatot vált Michael McDowell!

NASCAR: „A bukás nem opció” – Csapatot vált Michael McDowell!
credit: Sean Gardner/Getty Images

Szerda délután, derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint Michael McDowell a szezon végén búcsút int a Front Row Motorsportsnak.

Néhány órával később pedig már az is hivatalossá vált, hogy a 39 éves versenyző 2025-től a Spire Motorsportsnál folytatja NASCAR Cup-pályafutását.

Az FRM kötelékében összesen két győzelmet aratott – beleértve a 2021-es Daytona 500-at – pilóta a jelenleg Zane Smith által terelgetett 71-es autót fogja átvenni, méghozzá egy több idényre szóló szerződés keretein belül.

„Ezzel egy új fejezet kezdődik nekem és a családom számára is” – mondta a bejelentés kapcsán McDowell.

„Leírhatatlanul izgatott vagyok az előttünk álló lehetőség miatt. Sok munka vár ránk, de úgy érzem, minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy versenyeket nyerjünk és a bajnoki címért harcoljunk. Bármilyen szervezetről is legyen szó, a legnagyobb értéket a szakemberek jelentik. A Spire jövőképe, ambíciója, tudása és elkötelezettsége révén nagyszerű dolgokat fogunk elérni. A bukás nem opció és ez a hozzáállás fog bennünket elvezetni a céljaink eléréséig.”

A Spire megerősítette, hogy a másik két teljes szezonos autóban a következő szezonban is marad Corey LaJoie és Carson Hocevar.

Smith jövője kapcsán egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos információk.

A 25 éves pilóta eredetileg a Trackhouse Racinggel áll szerződésben, amely alakulat kvázi kölcsönadta őt a Spire-nek.

A 2022-es Trucks-bajnok idén teljesíti első, teljes munkaidős szezonját a királykategóriában. Legjobb eredményének egy 13. hely számít a Daytona 500-ról.