Hétfőn elveszti oválszüzességét Théo Pourchaire

Théo Pourchaire hétfőn már oválon tesztel
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Május 6-án, a World Wide Technology Racewayen (közismertebb nevén Gatewayen) hajthat először oválra Théo Pourchaire.

A 1.25 mérföldes vonalvezetésre kiírt körözés során nem csak ő esik át a kizárólag balkanyarokból álló tűzkeresztségen, de maga az IndyCar is megbizonyosodik arról, hogy biztonsággal felengedhető-e a komplett mezőnnyel, versenykörülmények között ilyen pályatípusra.


A szabályok értelmében ezen az alkalmassági vizsgán minden pilótának részt kell vennie, akik korábban még nem vezettek a szériában oválon.

A 2023-as F2-bajnok április közepén, Long Beachen ejtette meg IndyCar-debütálását a sérült – és azóta már ki is rúgott – David Malukast helyettesítve a McLaren 6-os Dallara-Chevyjében. Legelső bevetését rögtön a 11.-ként zárta, a soron következő, alabamai futamot viszont csak a 22. pozícióban fejezte be, miután a hajrában csapattársa, Pato O’Ward kiforgatta.

A csapat egyelőre nem ismertette az autó pilótabeosztását a hátralévő tizennégy futamra nézve.

A spekulációk szerint azonban az ülésen Pourcahire és a St. Pete-en, valamint a bajnokságon kívüli Thermal Clubban lehetőséget kapott Callum Ilott fog osztozni.

Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, a hírek szerint azonban a 108. Indy 500-nak utóbbi brit vághat neki.

Ilott azonban a WEC naptára miatt nem tud részt venni a soron következő, indianapolisi road-futamon, majd Iowában, a Milwaukee Mile-on esedékes duplafordulón és a nashville-i szezonfinálén sem.

Pourchaire esetében a Super Formula menetrendje a Laguna Seca-i, torontói és portlandi versenyekkel van fedésben.