NASCAR: Daniel Suarez letette az az amerikai állampolgársági vizsgát

NASCAR: Daniel Suarez letette az az amerikai állampolgársági vizsgát
credit: Jonathan Bachman/Getty Images

Hosszú éveket felölelő, hivatalos procedúra után Daniel Suarez végre elmondhatja magáról, hogy papíron is amerikai lett.

A NASCAR Cup Series történetének első mexikói futamgyőztese április 29-én, hétfőn sikeresen teljesítette az állampolgársági vizsgát, várhatóan pedig egy hónapon belül az esküt is leteheti.


„Átmentem!” – lelkendezett a Trackhouse Racing versenyzője.

„Hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy vizsgára kellett tanulnom. Sokat köszönhetek ennek az országnak, ezért rendkívül különleges érzés, hogy elérkeztem életem ezen új fejezetéhez.

Mexikóból származom és mindig is nagyon, nagyon büszke leszek a hazámra. Az elmúlt tizenkét évben viszont az Amerikai Egyesült Államok is rengeteget adott nekem. Köszönöm mindenkinek az üzeneteket és a támogatást, alig várom, hogy hamarosan már kettős állampolgárságúnak mondhassam magam.”

Suarez 2011 óta versenyez az USA-ban, a letelepedési engedélyt azonban csak bő hét évvel később kapta meg.

„Most már megértem, hogy miért halogatják olyan sokan a zöld kártya megszerzését” – nyilatkozta az NBC-nek még 2018-ban.

„Az elmúlt másfél évben közel 15 ezer dollárt kellett fizetnem a cél érdekében, amibe beletartozik az ügyvéd és a kérelem illetékének díja, valamint egyéb költségek. A folyamat nagyon drága és ráadásul időigényes is. Rengetegen szeretnének belevágni, de sajnos nem engedhetik meg maguknak.”