Andretti az amerikai törvényhozáshoz fordul a Forma-1 visszautasítása miatt

Andretti az amerikai törvényhozáshoz fordul a Forma-1 visszautasítása miatt
credit: Penske Entertainment/Paul Hurley

Mario Andretti kerek-perec leszögezte, hajlandó a végsőkig elmenni annak érdekében, hogy az Andretti Global elfoglalhassa méltó helyét a Forma-1 rajtrácsán.

„Megsértettek engem” – nyilatkozta pár héttel ezelőtt az élő legenda a világbajnoki sorozat ellenséges magatartása és visszautasítása kapcsán.

„Őszintén szólva nem ezt érdemeltük. Hatalmas befektetést tennénk a szériába és az ember azt hinné, hogy ezt örömmel fogadják. Még a bajnokság értéke is nagyobb lenne tizenegy csapattal, mint tízzel. Nem tudom, mondják meg nekünk, hogy mi a probléma valójában. […] Valami alattomos dolog zajlik, amit őszintén szólva nem értek. Ha viszont vért akarnak, akkor legyen, készen állok rá.”


BŐVEBBEN: Andretti megfenyegette a Forma-1-et


Ezek pedig nem csak üres szavak.

Hetek óta keringenek pletykák arról, hogy a projektet vezető Michael Andretti kész jogi útra vinni az ügyet. Ezen híreszteléseket viszont eddig nem kívánták érdemben kommentálni.

Most azonban új fejezet nyílhat a már így is meglehetősen csúnya sztoriban.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis Mario Andretti személyesen látogatott el a Capitol Hillre, hogy a republikánus – és a General Motorshoz hasonlóan michigani – képviselő, John James támogatásával tárgyaljon az amerikai törvényhozás illetékeseivel az Andretti Global F1-es helyzetéről.

Izgatottan várjuk a fejleményeket.