Gyász: Elvesztette imádott édesanyját Shane van Gisbergen

Gyász: Elhunyt Shane van Gisbergen édesanyja
credit: Jared C. Tilton/Getty Images

Nehéz időszakot él meg jelenleg Shane van Gisbergen.

A Kaulig Racing versenyzője a NASCAR Xfinity Series elmúlt három futamából egyet sem tudott a 18.-nál jobb pozícióban zárni, az oválpályás Cup-debütálását Talladegán pedig a 28.-ként fejezte be.


A számára újabbnál újabb pályatípusokkal, ezekkel együtt versenyzési formával ismerkedő új-zélandinak azonban semmi oka szégyenkezésre. Zömében problémamentes futamokat teljesít, miközben szemmel láthatóan, folyamatosan fejlődik és még egy exkluzív klubba is bebocsátást nyert.

A 34 éves pilóta az alabamai superspeedwayen rendezett Cup-futamon három kör erejéig birtokolta a vezető pozíciót, így elmondhatja magáról, hogy az első négy főkategóriás futamából hármon is a mezőny legelejére tudott kerülni.

Ilyen statisztikával rajta kívül csak AJ Foyt, Bob Flock és Tommy Kendall bír.

Mindeközben a NASCAR közösségének túlnyomó része még csak nem is sejtette, hogy a színfalak mögött mekkora családi tragédiával kénytelen megbirkózni a háromszoros Supercars-bajnok

SVG a közösségi médiában osztotta meg követőivel, hogy pár héttel ezelőtt – miközben ő az USA-ban versenyzett – hazájában elhunyt imádott édesanyja, Karen Wallace.

Az emléke előtti tisztelgésként a Kaulig és a NASCAR beleegyezett abba, hogy az autóján helyet kapjon az asszony vezetékneve.

A tavaly júliusban, Chicago utcáin élete első Cup-bevetését rögtön megnyert pilóta soha nem rejtette véka alá, mennyire hálás a szüleinek.

„Mindent a családomnak köszönhetek” – nyilatkozta még 2016-ban, miután megszerezte első titulusát a Supercarsban.

„Az édesapám maga is versenyző. Én előszeretettel kritizálom saját magam, ő viszont még rajtam is túltesz. Mindig felhívja a figyelmet a hibáimra és próbál segíteni. Anyukámmal együtt rengeteg dolgot feláldoztak a karrierem érdekében és máig ott vannak a legtöbb versenyemen. Soha nem fogom tudni ezt meghálálni nekik.”