Denny Hamlin: Nálam rosszabb versenyzők is bajnokok lettek már

Denny Hamlin: Nálam rosszabb versenyzők is szereztek már bajnoki címet
credit: Logan Riely/Getty Images

Múlt vasárnap, a Dover Motor Speedwayen Denny Hamlin megszerezte karrierje 54. győzelmét a NASCAR Cupban, amivel az örökranglista tizenkettedik helyén beérte a legendás Lee Pettyt.

A Joe Gibbs Racing pilótáját sokan a modern éra egyik legjobb pilótájaként tartják számon, kritikusainak szép számmal bíró tábora azonban rendre felhívja a figyelmet arra, hogy bajnoki címmel továbbra sem rendelkezik.


Eddigi legjobb összetettbeli eredményét még 2010-ben hozta a második pozícióval.

Hamlin soha nem rejtette véka alá, hogy a végős célja természetesen neki is a királykategória trónjának elfoglalása. A doveri sikerét követő sajtótájékoztatón azonban már úgy fogalmazott, a győzelmek száma a jelenlegi playoff-formátumot tekintve nagyobb horderejű, mint maga a kupa.

„Nézzék, én tudom, hogy bajnok-kaliberű versenyző vagyok” – szögezte le.

„Csak ennyit mondok. Szereztek már nálam sokkal rosszabb pilóták bajnoki címet. Engem az érdekel, hogy minden egyes héten nyerjek. Teljes mértékben kiegyeznék 60-nál több győzelemmel titulus nélkül, szemben egyetlen címmel húsz elsőség mellett.

Keressenek egy olyan versenyzőt, aki azt mondja, hogy a bajnokság ma ugyanolyan, mint tíz évvel ezelőtt, mert ez egyszerűen nem igaz.”


KAPCSOLÓDÓ: Denny Hamlin előre megmondta, hogy ő fog nyerni Doveren – És így is lett!