„Életemben nem volt ennyi pénz a kezemben” – Egy elképesztően alulfinanszírozott csapat nyerte meg a NASCAR 100 ezer dolláros bónuszát Doveren

“Életemben nem volt ennyi pénz a kezemben” – Egy elképesztően alulfinanszírozott csapat nyerte meg a NASCAR 100 ezer dolláros bónuszát Doveren

Zsinórban második hete landolt egy kiscsapatnál a Dash 4 Cash pénzdíja.

Talladegán a szülei tulajdonában lévő RSS Racingnek vezető Ryan Sieg nyerte meg a 100 ezer dolláros bónuszt, most szombaton Doveren pedig már az Our Motorsports örülhetett Anthony Alfredo jóvoltából.


A 25 éves pilóta kilencedikként látta meg a NASCAR Xfinity Series futamának kockás zászlaját. Ezzel ő lett a D4C-ben szereplő kvartett magasan legjobbja, miután Riley Herbst a 16., Jesse Love a 24., míg a lángba boruló autójával a nap legijesztőbb jelenetét prezentált Sieg csak a 37. lett.


>>>>>VIDEÓ: A lángoló autójából menekülő NASCAR-pilóta megidézte Ricky Bobby szellemét


A nagyobb gárdák számára 100.000 dollár nem számít kirívóan nagy összegnek, a rendkívül alulfinanszírozott Ournak viszont ez felért a jackpottal.

Alacsony költségvetése miatt a csapat gyakran csak használt, „levetett” elemek és alkatrészek vásárlását engedheti meg magának, a The Athletic információi szerint pedig a műhelyben dolgozó alkalmazottak létszáma mindössze 13 fő. Összehasonlításként a Hendrick Motorsportsnál csak a mérnöki teremben kétszer ennyien dolgoznak.

Ha pedig már mérnökök, az Ournek még olyan szakemberre sem futja, aki a versenyszimulációért felel, így a futamoknak beállítások terén lényegében vakon vágnak neki.

„Életemben nem volt ennyi pénz a kezemben” – mondta fülig érő szájjal Alfredo, amikor ünnepélyesen átadták neki a nyereményt szimbolizáló csekket.

„Úgy érkeztünk Doverre, hogy tudtuk, senki sem számol velünk. Mi egy nagyon kis alakulat vagyunk és nem állunk technikai partnerségben egyetlen Cup-csapattal sem. Csak saját magunkra hagyatkozhatunk, amikor pályára hajtunk. Megpróbáljuk viszont a kicsiből a lehető legtöbbet hozni és idén már a saját súlycsoportunk felett teljesítünk.

Leírhatatlan érzés számunkra, hogy megnyertük ezt a pénzt. El sem tudják képzelni, mennyit jelent nekünk.”

A siker apropóján a FOX interjút is készített Alfredóval, ami azonban a szoros programterv miatt végül nem került élőben adásba.

Ez érthető módon rosszul esett a versenyzőnek:

„Nagyon kiábrándító” – írta Alfredo az X-en.

„Ez egy hatalmas eredmény a csapatunk és szponzoraink számára, mégsem kaptuk meg érte a figyelmet.”