Magic Johnson is gratulált Michael Jordan NASCAR-győzelméhez

Magic Johnson is gratulált Michael Jordan NASCAR-győzelméhez
credit: James Gilbert/Sean Gardner/Getty Images

Tyler Reddick sikerével ért véget a NASCAR Cup Series tömegbalesetbe torkollott talladegai futama.

A 23XI Racing versenyzője ezzel főkategóriás karrierje nyolcadik, ebből idei első diadalát aratta, aminek révén megváltotta jegyét a rájátszásba is.

Sikerének köszönhetően csapata fennállása hatodik győzelmét szerezte, amit csak még különlegesebbé teta, hogy most először ünnepelhetett velük a helyszínen a társtulajdonos Michael Jordan is.

A kosaraslegendára mindeddig egyfajta rossz ómenként tekintettek, mivel valahányszor személyesen megjelent a pályán a gárda autóinak nem termett babér.

Most viszont megtört az átok.

„Mint tudjátok, most zajlik az NBA playoffja” – nyilatkozta az érthetően nagyon boldog élő legenda a FOX-nak.

„Számomra ez a futam olyan volt, mint egy rájátszás-meccs. Kőkeményen dolgoztunk azért, hogy felhozzuk magunkat erre a szintre és a topcsapatokkal harcolhassunk. Ez a győzelem rengeteget jelent nekem. Már nyakig benne vagyok ebben a sportban, egyszerűen imádom! Helyettesíti azt a versenyszellemet, amit a kosárlabdában megszoktam. Egyedül az a rossz, hogy itt nem én irányítok. Játék közben minden rajtam múlt, most viszont már a crew chiefeken és a többieken keresztül élem meg a dolgokat.


Denny mindig azt mondogatja, hogy balszerencsét hozok a csapatra, valahányszor kijövök a pályára. Most viszont bebizonyítottam, hogy téved. Tyler remek munkát végzett. Bubba [Wallace] sajnos nem tudta befejezni, de összességében az egész 23XI fantasztikusan dolgozott. Boldog vagyok, hogy itt lehettem és ezt a sikert a saját szemeimmel láthattam.”

A gáda győzelme mellett nem tudott szó nélkül elmenni a kosárlabda másik élő legendája, Magic Johnson sem.

„Gratulálok a jó barátomnak és a 23X Racing társtulajdonosának, Michael Jordannek a NASCAR Cup Series talladegai versenyén aratott győzelméhez” – írta X-en a Los Angeles Lakers korábbi szupersztárja.

„Boldoggá tesz, hogy végre személyesen is láthatta a csapatát nyerni. MJ a NASCAR-ban jelenlévő négy fekete tulajdonos egyike. Van hat NBA bajnoki címe, most pedig már hatszoros NASCAR Cup-futamgyőztes is! Imádom látni, hogy győzelmeivel folytatja örökségét a NASCAR pályáin.”Jordan a versenyzőként a Joe Gibbs Racinget szolgáló Denny Hamlinnel birtokolja közösen a 23XI-t.

A háromszoros Daytona 500 győztes napjának egy baleset idő előtt véget vetett, Reddick elsősége azonban villámgyorsan feledtette vele saját kiesését.

„Az érzelmek teljes skálája játszódott le bennem” – mondta podcastje, az Actions Detrimental legutóbbi adásában Hamlin.

„Egyik pillanatban még el akartam húzni a francba Talladegáról, aztán hirtelen boldog és izgatott lettem. Michael és a csapat összes tagja rendkívül lelkes volt. Olyan horderejű ez a győzelem, hogy képtelenség lekicsinyíteni. Michael többé már jelent számunkra balszerencsét.

Az egyik dolog, amit kifejezetten szeretek benne az az, hogy bármivel fordulhatok hozzá. Próbálom nem túlzásba venni, ezért már tudja, hogy ha kérdezek valamit, akkor az valóban fontos. Michael törődik a csapattal, kíváncsi arra, hol tartunk VIP-találkozókat és hasonlók. Tudni akarja az ott jelenlévő emberek nevét, kikkel állnak kapcsolatban és mi a munkájuk.

Rengeteget jelent, hogy valóban érdeklődik azok iránt, akik befektetnek ebbe a csapatba. Nagyon hálás vagyok, hogy 14 évvel ezelőtt ilyen jó barátságot kötöttünk és egyszerűen csodálatos, hogy ez a kapcsolat mivé nőtte ki magát. Néha meg kell csípnem magam, hogy ez a valóság. Olykor fel sem tudom fogni! Nem csak a pályán mennek jól a dolgok a karrieremben, de olyan partnerekkel dolgozhatok együtt, mint a Toyota, Michael Jordan és a 23XI összes szponzora.

Egyszerűen szürreális érzés!”

Érdekesség, hogy a 23XI megszületését egy negyed évszázaddal ezelőtti áprilisi tréfa már előre megjósolta.

Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz.