NASCAR: Kiengedték a kórházból a Talladegán nagyot bukó Erik Jonest

NASCAR: Kiengedték a kórházból a Talladegán nagyot bukó Erik Jonest

Biztató közleményt adott ki Erik Jones hogyléte kapcsán a Legacy Motor Club.

A csapat tájékoztatása szerint a NASCAR Cup Series vasárnapi, talladegai versenyén ijesztő balesetet szenvedett pilótát a közeli kórházban kivizsgálták, majd helyi idő szerint éjjel fél 12-kor el is hagyhatta az intézményt. Ezt követően útnak indult észak-karolinai otthonába.


A háromszoros főkategóriás futamgyőztes a GEICO 500 harmadik szakaszában vágódott nagy erővel, frontálisan a falnak, miután összeért Bubba Wallace autójával. A baleset következtében a szintén a Toyota égisze alatt versenyző Denny Hamlin is kiállni kényszerült.

A becsapódás után Jones a csapatrádión rögtön a hátára kezdett panaszkodni és csak nehézkesen tudta elhagyni összeroncsolódott járművét.

A pálya egészségügyi központjában egy villámgyors ellenőrzés után viszont rögtön útjára engedték.

Ezután a média rendelkezésére állt egy pillanatig sem tagadva, hogy továbbra is fájdalmakkal küzd, de összességében jól érzi magát.

Nem sokkal később azonban kénytelen volt ismét az orvosok segítséget kérni, akik ekkor már úgy ítélték meg, hogy szükség van egy alaposabb kórházi kivizsgálásra is.

A Legacy arról nem ejtett szót, hogy Jones szenvedett-e valamilyen sérülést és ezáltal veszélyben lenne-e a most hétvégi, doveri futamon való részvétele.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Drámai fináléban tört meg a Michael Jordan-átok Talladegán

>>>>>Elképesztő videók Corey LaJoie brutális talladegai falfutásáról