Olyan dögunalmas futamot rendeztek Talladegán, hogy a fő látványosság egy volán mögött banánt evő versenyző volt

Olyan dögunalmas futam volt Talladegán, hogy a legizgalmasabb rész egy volán mögött banánt evő versenyző volt

Az ARCA Menards Series híres, vagy inkább hírhedt a végtelenségig kaotikus versenyeiről, különösképpen, ha superspeedwayekről van szó.

A széria szombati, Talladegán lebonyolított General Tire 200-án azonban ennek még csak halvány nyomát sem láthattuk.


Az USA legkegyetlenebb ováljaként számon tartott – a hiedelmek szerint egyenesen indián átokkal sújtott – pályán mindössze egyetlen alkalommal kellett belengetni a sárga zászlót, akkor is az előzetesen kiírt félidős szünet miatt.

A végső győzelmet Jake Finch kaparinotta meg a Venturini Motorsports színeiben, méghozzá elképesztő dominanciával.

A 18 esztendős floridai a pole-ból rajtolhatott, majd a teljes, szám szerint 76 körös táv során egyetlen másodpercre sem engedte ki kezei közül a vezető pozíciót.

A futam dinamikáját jól szemléltette, hogy a hajrában – amikor normál esetben megkezdődik az őrület – Finch konkrétan rákérdezett a spotterénél, hogy egyáltalán fent van-e még a helyén, vagy már inkább hazament.

A szakember erre csak annyit válaszolt:

„Itt vagyok, de nincs mit mondanom.”

A második pozícióban egy újabb venturinis zárt Kris Wright személyében, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát Tanner Gray csípte el a Joe Gibbs Racing 18-as Toyotájával.

Az elképesztő izgalmakat tökéletesen összefoglalja, hogy a legérdekesebb jelenetet Andy Jankowiak produkálta azzal, hogy a félidős sárga jelzés alatt, a volán mögött ülve békésen megevett egy banánt.