NASCAR: McDowell a pole-ban, Larson nagy bajban Talladegán

NASCAR: McDowell a pole-ban, Larson nagy bajban Talladegán
credit: Getty Images

A februári, atlantai Ambetter Health 400 után immár az idei második pole-pozícióját ünnepelhette szombaton Michael McDowell.

A Front Row Motorsports veteránja 182.022 mph óra alatt teljesítette gyors körét a Talladega Superspeedway 2,66 mérföldes oválján.


Ezzel ő lett az első Ford-pilóta tizenhét év után, aki zsinórban két superspeedway-versenyre is kivívta a legelső rajthelyet. Utoljára David Gilliland tudta végrehajtani ezt a fegyvertényt, miután a 2006-os őszi talladegai fordulón, majd a 2007-es Daytona 500 időmérőjén sem talált legyőzőre.

A második és harmadik rajtpozíciókat szintén a kékoválos márka képviselői foglalták el Austin Cindric (Team Penske) és Todd Gilliland (Front Row) jóvoltából.

Nem hajtott viszont pályára az elmúlt három versenyt kivétel nélkül pole-ból megkezdett Kyle Larson.

A Hendrick Motorsports sztárja által vezetett 5-ös Chevy tetején hosszanti irányban futó, aerodinamikai elemként funkcionáló alumínium sínek bizonyultak szabálytalannak, aminek következtében a NASCAR azonnal eltiltotta a kvalifikációtól.

A 2021-es Cup-bajnok így csak a mezőny végéről startolhat a (ha az időjárás is úgy akarja) vasárnapi versenyen.

UPDATE: További büntetésként a rajt után át kell hajtania a piten, emellett pedig erre a fordulóra a car chiefet is felfüggesztik.


Erről bővebben itt írtunk:

>>>>>Csaláson kapták Kyle Larsonékat, már az időmérőn sem vehettek részt