Tiltott szerhasználat és biztonsági problémák: Valóságos eltiltás-cunamit jelentett be a NASCAR

Tiltott szerhasználat és biztonsági problémák: Valóságos eltiltás-cunamit jelentett be a NASCAR
credit: Jonathan Bachman/Getty Images

Három szakembertől is elbúcsúzhat a Hendrick Motorsports 5-ös számú Chevyjének csapata a NASCAR Cup soron következő, talladegai versenyén. Ebből ketten ráadásul még az április 28-ai, darlingtoni fordulón sem állhatnak munkába.

A múlt hétvégi, texasi futamon a pole-os Kyle Larson magabiztosan nyerte meg az első szakaszt és úgy tűnt, hogy óriási esélye van a végső győzelemre is.


A második stage-ban azonban minden borult, miután sárga zászló alatt leesett autójáról a rosszul rögzített jobb-hátsó kerék.

Az incidens után a 2021-es bajnokot rögtön kétkörös büntetéssel sújtották. Hátrányát ugyan sikerült ledolgoznia, de végül be kellett érnie a huszadik hellyel.

A NASCAR két nappal a leintés után hivatalosan ismertette a további szankciókat.

Ennek értelmében az 5-ös gép emelőjét kezelő Brandon Johnsont, valamint az ominózus kerékért felelt Calvin Teauge-ot két futamról eltiltották.

Rajtuk kívül még további öt személy kénytelen szervezetileg előírt vakációra vonulni.

A biztonsági előírásoknak nem megfelelő védőruházat viselése okán ki kell hagynia Talladegát az RFK Racing 17-es Fordján dolgozó Zach Yagernek (kesztyű), a Joe Gibbs Racing 20-as Toyotájának gárdáját erősítő Jake Holmesnak (sisakrögzítés), valamint a Richard Childress Racing #33 Fordjához tartozó Doug Warricknak (sisak).

Az Xfinity Seriesben szereplő JR Motorsports 9-es Chevyjének tankolásával megbízott Brandon Harder szintén kapott egy hét pihenőt szabálytalan hővédő köpeny miatt. A szakember a királykategóriában is ellátja ugyanezt a feladatot az HMS 5-öse mellett, így ezen a hétvégén Larsonnak három kulcsfontosságú csapattagot kell nélkülöznie.

A legsúlyosabb szankciót azonban a Richard Childress Racing 3-assal jelölt, Austin Dillon által terelgetett Chevyjének emelését végző Nicholas Covey kapta. Őt határozatlan időre tették parkolópályára tiltott szer használata miatt.