NASCAR: Egy évvel a letartóztatása után visszatér a királykategóriába Cody Ware

NASCAR: Botrányos eltiltása óta először kap lehetőséget a királykategóriában Cody Ware
credit: Rick Ware Racing

Közel egy évvel a botránya után visszatér a NASCAR Cup mezőnyébe Cody Ware.

A 28 éves észak-karolinai a most hétvégén, Talladegán rendezendő fordulón kap lehetőséget az édesapja tulajdonában lévő Rick Ware Racing 15-ös számú Fordjának volánja mögött.

Ware-t még tavaly áprilisban függesztette fel határozatlan időre a NASCAR, miután akkori barátnője feljelentést tett ellene családon belüli erőszak miatt.

A seriffhivatal tájékoztatása szerint a nő azt állította, hogy párja fojtogatta őt és több alkalommal a földhöz vágta. Mindennek következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.


Ware csuklóján azonnal kattant a bilincs, de óvadék fejében szabadlábon védekezhetett és bokamonitor viselésére kötelezték.

A vádakat a NASCAR Cup mellett az IndyCart is megjárt pilóta mindvégig tagadta.

Szeptemberben viszont újabb fordulat állt be.

A Rick Ware Racing maga is jogi útra lépett és hamis vádak miatt feljelentette a nőt, akit ezután szintén letartóztattak.

A gárda azt állította, hogy a sérülést nem Ware okozta, hanem a nő saját magának.

A bírósági dokumentumok alapján a balhé azzal kezdődött, hogy a férfi nem a megfelelő ujján viselte az ígéret-gyűrűt. Ezt látva a nő dühbe gurult és olyan erővel ütötte arcon Ware-t, hogy közben eltört a kézközépcsontja.

Az RWR szerint a botrány 3,5 millió dolláros veszteséget jelentett számukra a kihátráló szponzorok miatt, emellett pedig további 300.000 dollárt kellett költeniük helyettesítő versenyzők igazolására.

Decemberre azonban már mindkét ügyet lezárták, miután Ware és az exe is úgy döntött, mégsem kívánnak terhelő vallomást tenni egymásra.

Erre reagálva a NASCAR rögtön semmisnek nyilvánította az eltiltását.

Eddigi karrierje során Ware összesen 97 futamon vett részt a Cupban, kivétel nélkül az RWR színeiben.

Legjobb eredményének egy hatodik hely számít a 2022-es, daytonai alapszakasz-finálén.