Larson megszerezte az HMS 250. pole-ját, Busch és Johnson autót tört Texasban

Kyle Larson a pole-ban, Kyle Busch és Jimmie Johnson autót tört Texasban
credit: Sean Gardner/Getty Images
Kyle Larson sikerével ért véget a NASCAR Cup Series kvalifikációja a Texas Motor Speedwayen.

A Hendrick Motorsports versenyzője 28.366 másodperces köre révén szerezte meg az Autotrader EchoPark Automotive 400 pole-ját, 0.035 mp-t adva a Joe Gibbs Racinget szolgáló Ty Gibbsnek.

Ezzel Larson zsinórban harmadszor rajtolhat az első pozícióból, teljes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig tizenkilencedik alkalommal.

A csapat szempontjából pedig csak még nagyobb jelentősége van ennek az eredmények, lévén a 2021-es Cup-bajnok a fennállásuk 250. pole-ját szállította le.

A harmadik starthelyet egy újabb JGR-es, Christopher Bell tudhatta magáénak Tyler Reddickkel (23XI) osztozva a második soron.

Az időmérőn nem vett részt Kyle Busch (Richard Childress Racing) és Jimmie Johnson (Legacy Motor Clu), miután már az edzésen sikerült megtörni az autóikat.

A Truck Series pénteki, szintén texasi futamán 231. NASCAR-győzelmét megszerzett pilóta már biztosan a tartalékgéppel folytatja, míg az idei második bevetésére készülő hétszeres bajnok csapata egyelőre igyekszik újra pályaképes állapotba hozni az első számú, 84-es Toyotát.

A verseny vasárnap, magyar idő szerint 21:30-kor kezdődik.