Kyle Busch megszerezte a 231. NASCAR-győzelmét [VIDEÓ]

Kyle Busch megszerezte a 231. NASCAR-győzelmét [VIDEÓ]
Busch a TMS-en sem mulasztotta el a védjegyének számító, győzelmi meghajlást

Kyle Buscht lassan kinevezhetik a Texas Motor Speedway állandó serifjének.

A királlyá koronázás azonban talán még stílszerűbb lenne számára.


A 38 éves versenyző helyi idő szerint péntek éjjel mindkét szakaszt megnyerve és a 167 körből 112-t az élen töltve húzta be a Truck Series SpeedyCash.com 250 névre hallgató futamát.

A hajrában Corey Heim megpróbálta ugyan nyomás alá helyezni veterán kollégáját, de végül 0.112 másodperc hátrányban be kellett érnie a második hellyel. A top 5 sorrendjét Nick Sanchez, Christian Eckes és Zane Smith tette teljessé.

Ezzel a Spire Motorsportsnak vezető Busch idei második, míg teljes eddigi harmadosztályú karrierjét tekintve a hatvanhatodik győzelmét ünnepelhette. A NASCAR mindhárom, nemzeti szintű szériáját figyelembe véve pedig már nem kevesebb, mint 231. alkalommal tehetett látogatást a victory lane-en.

Statisztikái a TMS-re leszűkítve egyenesen elképesztőek.

A mostani sikere révén hatodszor emelhette magasba itt a Trucks legjobbnak járó trófeát, amivel beérte a rekorder Todd Bodine-t.

A három kategóriában együttvéve pedig már összesen húsz elsőséget aratott a másfél mérföldes oválon, amivel magabiztosan uralja az örökranglistát, lévén a másodikként jegyzett Kevin Harvick is „csak” kilencszer diadalmaskodott.

Százalékos arányban az eddigi Fort Worth-i rajtjainak 12.1%-át tudta győzelemre váltani a Cupban, 43.5%-át az Xfinityben és 40%-át a Trucksban.


Most jöjjön a verseny vizuális összefoglalója, lentebb pedig a teljes végeredmény.