A NASCAR-legenda fia szerint a Cupnak egy Verstappen-szerűen domináns pilótára van szüksége

A NASCAR-legenda fia szerint a Cupnak egy Verstappen-szerűen domináns pilótára van szüksége
credit: Alex Slitz/Getty Images

A NASCAR Cup rajongóinak túlnyomó része többek között azzal érvel kedvenc szériája mellett, hogy a kiegyensúlyozott mezőnynek köszönhetően lehetetlen megjósolni az aktuális futam győztesét.

A hétszeres bajnok Richard Petty fia, Kyle Petty azonban szembemegy az árral és nem rest kijelenteni, hogy a sportnak valójában egy Max Verstappen-szerűen domináns pilótára lenne szüksége az abszolút siker érdekében.

„Soha nem tapsikoltam az egyenlőség mellett” – mondta a versenyzőből lett televíziós szakértő az “Out of the Groove” podcast vendégeként.

„Gyűlölöm, egyszerűen gyűlölöm! Olyasvalakit akarok látni a pályán, akit muszáj üldözni. Egy olyan srác kell, akihez a többiek mérhetik magukat. Jelenleg viszont szinte mindenki egyformán esélyes, ez pedig katasztrófa.”

Az elmúlt évek során már többen is hangot adtak annak, hogy a NASCAR egyik legnagyobb problémája a széles körben ismert sztárpilóták hiánya. Ebben főként a nem megfelelő marketinget szokás felhozni fő problémaként, ifjabbik Petty szerint azonban a volán mögötti teljesítmény legalább ennyire fontos.

„Hogyan lehet valakiből szupersztár, ha csak évi két-három futamot nyer? Még úgy sem emelkedhet ki senki a többiek közül, ha négy-öt győzelme van, hiszen ezt harminchat verseny alatt éri el. A NASCAR-nak és a csapatoknak valahogyan meg kellene oldania ezt a helyzetet, ha gigasztárokat akar, akik a sport zászlóvivői lehetnek.

Fenomenális pilótái vannak a szériának, de egyetlen szupersztár sincs közöttük már hosszú idő óta. Olyan kell, aki túlmutat magán a NASCAR-on és képes arra, hogy ráirányítsa a mainstream figyelmet is a sportunkra.

Jelenleg viszont senkiben sem látom ezt.”