Théo Pourchaire már jövő héten a McLaren versenyzője lehet

Theo Pourchaire már jövő héten a McLaren versenyzője lehet
credit: ART

Théo Pourchaire már egy hete, napi rendszerességgel posztolgatja Instagram-sztorikban, hogy megérkezett az USA-ba és valami nagy dologra készül.

A Forma-2 tavalyi bajnoka először Indianapolisból, majd nem sokkal később már az észak-karolinai Charlotte-ból jelentkezett be. Utóbbi kapcsán a sajtóban rögtön megjelentek olyan hírek, melyek szerint először üléspróbán járt a McLarennél, majd a Chevrolet szimulátorában gyakorolt az Indy 500 debütálására készülő Kyle Larson és a gárda sportigazgatója, Tony Kanaan oldalán.


A McLaren végül megtörte a csendet és hivatalosan megerősítették, valóban reális esély van arra, hogy Pourchaire már jövő héten megejtse velük IndyCar-debütálását.

A csapat 6-os számú Dallara-Chevyjét idén a Dale Coyne Racingtől átigazolt David Malukas kapta meg. A 21 éves pilóta azonban még a szezont előtt, február közepén mountain bike balesetet szenvedett, aminek következtében súlyosan károsodtak az ínszalagok a bal csuklójában.

Ez a sérüléstípus a lehető legrosszabb forgatókönyvet jelentette számára. „Egyszerű” törés esetén minden valószínűség szerint már bevethető állapotban lenne, az ínszalagok gyógyulása – ráadásul olyan szinten, hogy ne hátráltassa a szervó nélküli autóban – viszont hosszú hónapokig is eltarthat.

A legfrissebb hírek szerint a most szerdai (és ha az időjárás is megengedi, csütörtöki) Indy 500-as kollektív teszten az a Callum Ilott fogja vezetni a 6-ost, aki már St. Petersburgben és a Thermal Clubban rendezett, bajnokságon kívüli versenyen is lehetőséget kapott.

A jövő heti, GP of Long Beachen viszont már nem lesz elérhető a WEC imolai fordulója miatt.

Ennek kapcsán Kanaan megerősítette, hogy az ikonikus kaliforniai utcai futamon jelen állás szerint Pourchaire ugorhat be.

„Még mindig arra várunk, hogy megtudjuk mi lesz Daviddel és megkapja-e az engedélyt a versenyzésre” – nyilatkozta a korábbi IndyCar-bajnok és Indy 500 győztes a RACER-nek.

„Ha nem így lesz, akkor valaki más fogja vezetni az autót. Nyilvánvalóan ez a pilóta nem Callum lesz, mert neki más elkötelezettsége van. Ott van viszont nekünk egy F2-es bajnok, Theo tartalékosként.”

Pourchaire jelenleg a japán Super Formulában rója a köröket, emellett pedig az F1-es Stake F1 Team Kick Sauber teszt- és tartalékversenyzője.