Idén sem marad hölgyversenyző nélkül az Indianapolis 500

Idén sem marad hölgyversenyző nélkül az Indianapolis 500
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

A Dale Coyne Racing hivatalosan megnevezte az 51-es számú Dallara-Honda versenyzőjét a 108. Indianapolis 500-ra.

A szóban forgó autót a St. Petersburg-i szezonnyitón, valamint The Thermal Clubban rendezett bajnokságon kívüli fordulón a sportutó-sztár Colin Braun kapta meg, a Május Hónapban pedig már nem más veszi át a volánt, mint Katherine Legge.


A Rick Ware Racinggel közösen nevezett gép anyagi hátterének zömét az E.L.F. Cosmetics biztosítja.

Ezzel ők lesznek a legelső szépségápolási márka az Indianapolis 500 történetében, amely főszponzorként jelenik meg egy autón.

Legge számára nem lesz ismeretlen közeg a DCR, lévén 2007-ben még a Champ Carban velük rótta a köröket teljes szezonban.

A brit hölgy kereken tíz év kihagyás után, tavaly tért vissza az IndyCarba. Az RLL Racing színeiben már a kvalifikáció első napján kivívta az Indy 500-on való indulás jogát, míg csapattársainak – Graham Rahalnak, Jack Harveynak és Christian Lundgaardnak – kivétel nélkül a Bump Dayen kellett megküzdenie a rajtrács utolsó soráért.

Teljesítményével ráadásul Legge rekordot is döntött.

Legjobb köre 231.596 mph (372.717 km/h) lett, míg négykörös kvalifikációs kísérletét 231.070 mph-s (371.871 km/h) átlaggal teljesítette, amivel átadta a múltnak Sarah Fisher huszonegy éves csúcsát.

Az ohiói versenyző 2002-ben, a Dreyer & Reinbold Racing színeiben 229.439 mph-val (369.246 km/h) repesztett körbe az IMS 2.5 mérföldes oválján, ami akkor a kilencedik rajthelyre volt elegendő.

A folytatás azonban már nem alakult ilyen jól számára.

Az utolsó előtti edzésen összeütközött a Dreyer & Reinbold Racing-es Stefan Wilsonnal, aminek következtében utóbbi honfitársa csigolyatörést szenvedett. Helyét végül az időmérőn elvérzett Rahal vehette át.

Legge a futamot végül a 33.-ként zárta, miután baleset miatt már a negyvenegyedik körben kiállni kényszerült.

Remélhetőleg szerint idén már több szerencsével fog járni.