Denny Hamlin: „Ha nem teszünk semmit, akkor megérdemeljük azt, ami ránk vár”

Denny Hamlin: “Ha nem teszünk semmit, akkor megérdemeljük azt, ami ránk vár”
credit: Jared C. Tilton/Getty Images

A NASCAR Cup rövid oválos csomagja a Next Gen két évvel ezelőtti debütálása óta több módosításon is átesett, a versenyzés minősége azonban továbbra sem akar javulni.

A mezőny tagjainak többsége a lóerők növelésében látja a megoldást, a szervezet azonban nem partner ebben.

Erről bővebben ebben a korábbi cikkben írtunk:

>>>>>Könnyen meg lehetne oldani a NASCAR egyik legégetőbb problémáját, a szervezet viszont hallani sem akar róla


Kyle Busch – aki idén még egyetlen top 20-as befutót sem tudott produkálni ilyen pályatípuson – meglehetősen pesszimistán látja a helyzetet.


„Azt hittem, már nem lehet tovább rontani ezen a csomagon, de kiderült, hogy lehet még fokozni” – nyilatkozta a kétszeres bajnok múlt hétvégén, Martinsville-en.

Amikor a helyszíni riporterek arról próbálták faggatni, hogy neki milyen ötlete lenne a helyzet megoldására, csak ennyit válaszolt:

„Teljesen mindegy, [a NASCAR] úgysem lépné meg.”

A szintén a szókimondásáról híres Denny Hamlin sem fogta vissza magát:

„A Next Gennel nem csak új autó érkezett, de egyben megszületett a versenyzők új generációja is, akik mindannyian ugyanúgy vezetnek” – mondta podcastje, az Actions Detrimental legutóbbi adásában.

„Egyértelművé vált az optimális vezetési mód. A kérdés az, hogy miként teremtjük meg az előzéseket? A válasz, hogy sehogy. A [martinsville-i] futam végén mindent megtettem annak érdekében, hogy Austin Cindricet félreállítsam az útból, mert nagyon feltartott. Fogalmam sincs hány kör hátrányban volt, de az tény, hogy nagyon le volt maradva a győzelemért küzdő srácoktól. Végül képtelen voltam elmenni mellette, ezért megpróbáltam feljebb terelni őt a pályán. Nem sikerült, mert egyszerűen hozzá sem tudtam érni. Muszáj volt ott mennem mögötte és közben teltek a körök.

Itt a probléma. Ezért nincs már annyi sárga zászló, baleset és hasonlók, mert még az ellenfél autójának hátsó lökhárítóját sem tudjuk elérni. Mindenképpen javítani kell ezen. Ha viszont nem teszünk semmit, akkor megérdemeljük mindazt, ami hosszú távon ránk vár.”