Denny Hamlin azt kéri, hogy most már mindenki szálljon le róla

Denny Hamlin azt kéri, hogy most már mindenki szálljon le róla
credit: Jonathan Bachman/Getty Images

Már napok teltek el a richmondi futam óta, a NASCAR közösségét viszont még mindig ugyanaz a téma foglalkoztatja:

Kiugrott-e az utolsó restartnál a végül győzelmet szerzett Denny Hamlin, vagy sem?


A szervezet versenyzésért felelős alelnöke, Elton Sawyer a SiriusXM NASCAR Radiónak adott interjújában végül a kérdésre választ adva megerősítette, hogy a Joe Gibbs Racing pilótája valóban lelkesebb volt az előírtaknál. Ezzel párhuzamosan viszont azt is megmagyarázta, hogy miért nem róttak ki rá emiatt büntetést.

„Hamlin minden kétséget kizáróan előbb indult el, mint kellett volna” – szögezte le a Sawyer.

„Ha ez a 10., 50., vagy a 300. körben történik, akkor a mi reakciónk is más lett volna. Az eset azonban a verseny végén zajlott le. Ez egy élő sportesemény, mi pedig nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy időt kérjünk és az oldalvonalnál visszanézzük a történteket.

Ha hozunk egy döntést a futam ezen pontján, akkor már nem sok lehetőségünk van ennek megfordítására, ezért biztosra kell menni, hogy helyesen cselekszünk. Denny volt az élen, ami némi előnnyel is járt számra. Ha nem ő lett volna vezető pozícióban, akkor most egy teljesen más beszélgetés zajlana le.”

A NASCAR vasárnapi lépése többek között Joey Loganót is felháborította.

„Egyet mondok, ha a következő futamon én is megcsinálom azt, amit Denny és ezért engem megbüntetnek, akkor nagyon mérges leszek” – nyilatkozta szintén a SiriusXM-nek a Team Penske kétszeres bajnoka.

„Végül is múlt héten rendben volt, nem? A restartot még csak vissza sem akarták nézni egészen addig, amíg [Martin] Truex fel nem hívta rá a figyelmet a csapatrádión. Ezen pontig meg sem fordult a NASCAR fejében, hogy ellenőrizni kéne. Ha ugyanis bármi kérdőjeles történik a pályán, akkor villámgyorsan közlik velünk, hogy vizsgálják a dolgot. Ezúttal viszont néma csendben voltak és végül csak akkor szólaltak meg az ügyben, amikor már javában zajlottak a verseny utáni interjúk. És tessék, most ez a legforróbb téma.”

A helyzetet Hamlin hétfőn, április elseje apropóján még elviccelte. Egy nappal később viszont már keményebb hangot ütött meg a közösségi médiában:

„Bárcsak valaki előrukkolna egy új festéssel, vagy valamivel” – írta X-en.

„Nem unjátok még, hogy 48 órája ugyanarról beszéltek? A pitcsapatunknak köszönhetően nyertük meg a versenyt, nem a restart miatt. Egyszerűen csak besvavanyodottak vagytok. Lépjetek már túl rajta!”

Egy kommentelő ekkor megjegyezte:

„Tesó, kiugrottál a restartnál… LOL”

Mire Hamlin röviden, de annál velősebben csak ennyit reagált:

„És?”