Joe Gibbs megvédte Truexet a richmondi kirohanása után, de…

Joe Gibbs megvédte Truexet a richmondi kirohanása után, de…
credit: Alex Slitz/Getty Images

Joe Gibbs megvédte Truexet a richmondi kirohanása után, de…
Talán még sosem láttuk Martin Truex Jr.-t annyira dühösnek, mint a múlt vasárnapi, richmondi verseny végén.

A Joe Gibbs Racing veteránja megnyerte a második szakaszt és a mezőnyben a legtöbb, 228 kört töltötte vezető pozícióban.


A hajrában azonban kártyavárként dőltek össze győzelmi esélyei köszönhetően a Bubba Wallace és Kyle Larson közti ütközés miatt belengetett sárga zászlónak.

A hosszabbítás előtt mindenki a pit felé vette az irányt friss abroncsokért, a kiállásokat követően pedig a szintén a JGR-t szolgáló Denny Hamlinnek sikerült elsőként visszatérnie a pályára. A restartnál a felvételek tanúsága szerint a hazai pályán vezető pilóta ki is ugrott, aminek Truex és crew chiefje, James Small rögtön hangot adott.

A NASCAR azonban nem talált kivetnivalót az új rajtban.

Hamlin végül nyert, a 2018-as bajnoknak pedig be kellett érnie a negyedik hellyel.

„Sajnos néhány alkalommal részünk volt már ilyesmiben itt Richmondon” – mondta a leintés után Truex.

„Az élen vagyunk az egész futam alatt, aztán valami idióta, barom megmozdulás miatt jön a sárga zászló. [A Wallace-Larson] incidens tönkretette az éjszakánkat, noha a csapatom elképesztő munkát végzett.”

Truex a futam végén Larsonnal is agresszív, kerék a kerék elleni csatát vívott, a levezető körben pedig nemtetszésének hangot adva megütötte nem csak őt, de még Hamlin Toyotáját is.

„Nem igazán értékelem, ha a saját csapattársam így versenyez ellenem. Bárcsak adott volna nekünk egy esélyt, de sajnos így mennek a dolgok.”

A verseny után Joe Gibbs védelmébe vette pilótáját.

„Ha jó autód van, akkor mindenképpen az élen akarsz lenni” – mondta a legendás tulajdonos.

„Mindketten nagyon, nagyon meg akarták nyerni ezt a futamot. A szívem szakad meg Martinért, mert tényleg mindent megtett és karnyújtásnyira volt a győzelemtől, de végül nem jött neki össze. Ilyen helyzetekben az igazán nagy versenyzők mind úgy éreznek, mint ő.

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy Denny és Martin csapattársak. A nagyszerű ebben a sportban, hogy négy különböző gárdánk van, a műhelyben viszont egy csapatként kell dolgozniuk a siker érdekében. Közös erővel jóval több problémát tudunk megoldani, ezért a harmóniáról mindig gondoskodnunk kell.”


KAPCSOLÓDÓ: Vitatott befutóban nyert a helyi hős Richmondon