Gigantikus trollként reagált Denny Hamlin a richmondi győzelmét ért kritikákra

Gigantikus trollként reagált Denny Hamlin a richmondi győzelmét ért kritikákra
credit: Jonathan Bachman/Getty Images

Forrtak az indulatok a NASCAR Cup Series múlt vasárnapi, richmondi versenye után.

A hosszabbítás kezdetekor úgy tűnt, hogy Denny Hamlin látványosan kiugrott a restartnál, amely manővere komoly szerepet játszott a győzelem megszerzésében.


A leintés után JGR-es csapattársa, Martin Truex Jr. és az ő crew chiefje, James Small egyaránt szabálytalanságot kiáltott, véleményüket pedig a rajongók túlnyomó része osztotta is a közösségi médiában.

Sokan egyenesen azt követelték, hogy hozzák nyilvánosságra a 11-es Toyota adatait, amelyek minden kétséget kizáróan bizonyítanák Hamlin bűnösségét, vagy épp ártatlanságát.

A háromszoros Daytona 500-győztes pontosan ezzel a módszerrel élt tavaly Chase Elliottal szemben, miután a Hendrick Motorsports pilótája falba tette őt a charlotte-i Coca-Cola 600-on.

Elliott szentül állította, hogy nem szándékosan ment neki kollégájának. Hamlin azonban a kiesése után rögtön közzétette saját X-profilján a 9-es Chevy adatait, amelyek tökéletesen szemléltették, hogy a 2020-as bajnok valóban direkt célozta meg az autója hátulját.

Ennek eredményeként a NASCAR kénytelen volt egyfutamos eltiltás kimérni a Cup legnépszerűbb arcára.

A mostani esetben a versenyirányítás visszanézte a restartot és hivatalosan megerősítette, hogy mindent a legnagyobb rendben talált, így Hamlin megtarthatta idei második pontozásos győzelmét.

A kedélyek azonban nem csitultak és a szurkolók részrehajlással vádolták a NASCAR-t, nem kevesebbet állítva, mint hogy külön szabálykönyv vonatkozik a Toyotákra.

Hamlin eközben rendkívül jól szórakozik a helyzeten és április elsejét kihasználva így reagálta le a kritikus hangokat:

„Hosszas mérlegelés, a csapattal folytatott megbeszélések és az SMT-adatok kielemzése után egyértelművé vált, hogy kiugrottam a rajtnál.

Emiatt úgy döntöttem, hogy a helyes utat választva… Boldog bolondok napját kívánjak!”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>NASCAR: Vitatott befutóban nyert a helyi hős Richmondon

>>>>>Joe Gibbs megvédte Truexet a richmondi kirohanása után, de…