Mérges volt: Letépte és hozzávágta ellenfeléhez autója hátsó bumperét a NASCAR-versenyző/tulajdonos

Mérges volt: Letépte és hozzávágta ellenfeléhez autója hátsó bumperét a NASCAR-versenyző/tulajdonos

Van az a pont, amikor totál lemegy a versenyző előtt a függöny és nem érdekli, hogy a cselekedetei mennyire szabálykönyv-kompatibilisek.

Ha pedig az illető még a saját tulajdonában lévő csapat autóját is vezeti, akkor a helyzete annyiban „egyszerűbb”, hogy az esetleges következmények miatt már csak magától a NASCAR-tól kell tartania.

Erre ékes példa az Xfinity Series szombati, richmondi futama.

A ToyotaCare 250 második szakaszában a Joey Gase Motorsports 35-ös gépét terelgető Joey Gase-t falba tette a JD Motorsports-os Dawson Cram.

Ezt a 31 éves iowai olyannyira szívére vette, hogy kiszállt a járművéből, letépte a sérülten lógó hátsó bumpert, majd átsétált a pályán és nemes egyszerűséggel hozzávágta az elemet a pace car mögött érkező újonc kollégájához.

„[Cramnek] nincs helyén az esze” – nyilatkozta Gase az incidens után.

„Én adtam meg neki az első lehetőséget az Xfinityben. Ismerem Johnny Davist [a JDM tulajdonosa – a szerk.], tisztában vagyok azzal, hogy előszeretettel törik az autókat. Mi viszont egy kiscsapat vagyunk és a lucky dog pozícióért harcolunk. Úgy tűnik, Dawson nem tudja, hogyan kell elvenni a gázt amikor szükséges.”

Az, hogy Gase kap-e valamilyen büntetést a jövő hét folyamán derül ki.

A futamot egyébként Chandler Smith nyerte az első két szakaszt behúzott Aric Almirola előtt.

A harmadik pozícióban az Xfinity-debütálását megejtett Taylor Gray zárt, teljessé téve a Joe Gibbs Racing „dobogót”.

Befért még a top 5-be Corey Heim és Jesse Love is.

A nemzeti szintű NASCAR-bemutatkozásán szintén most túlesett late model szupersztár Bubba Pollard hatodikként ért célba.