Újabb Supercars-sztár debütál a NASCAR-ban

Újabb Supercars-sztár debütál a NASCAR-ban – Ráadásul rögtön oválpályán!
credit: Supercars

Alig kilenc hónap leforgása alatt már a harmadik Supercars-versenyzőt üdvözölheti soraiban a NASCAR mezőnye.

Shane van Gisbergennel és Brodie Kosteckivel ellentétben azonban az ausztrál széria legújabb átruccanója nem egyből a Cupban, hanem a Truck Seriesben ejti meg nemzeti szintű debütálását.


A ThorSport Racing hivatalosan megerősítette, hogy április 5-én, Martinsville-en nem más fogja vezeti a 66-os számmal jelölt Ford F150-et, mint Cam Waters.

„Egy ideje már keményen dolgoztunk ennek a programnak a megvalósításán” – mondta a Supercars tizenegyszeres futamgyőztese, egyben a 2020-as és 2022-es szezon összetettbeli második helyezettje.

„Nagyszerű, hogy végre összejött a lehetőség, ráadásul egy topcsapattal. Nem helyezek túl nagy nyomást magamra tudván, hogy teszt nélkül, rögtön a mély vízbe fognak dobni. Bízom benne, hogy gyorsan alkalmazkodom majd és versenyképes leszek. Rövid oválról van szó, ezért biztos, hogy egy őrület lesz!

Köszönettel tartozom a Ford Performance-nak és a ThorSportnak, hogy segítettek ezt tető alá hozni, továbbá hálával tartozom csapatomnak, a Tickford Racingnek, amely mindig is támogatta a terveimet, hogy új dolgokat próbáljak ki a Supercars bajnoki címének megnyerésére irányuló törekvéseim mellett.”

Waters számára nem lesz idegen az ovál, lévén gyakran méreti meg magát sprint car-versenyeken is.