Kamui Kobayashi nem érti, hogy miért packáznak vele folyton a NASCAR-ban

Kamui Kobayashi nem érti, hogy miért packáznak vele folyton a NASCAR-ban

Múlt vasárnap a COTA-n karrierje második futamát teljestette Kamui Kobayashi a NASCAR Cup mezőnyében.

A kétszeres WEC-bajnok a tavalyi, indianapolisi debütálásához hasonlóan ismét a 23XI Racing színeiben hajtott pályára.

A kvalifikáción megszerezte a 25. rajthelyet, míg magát a versenyt a 30.-ként zárta, de Justin Haley utólagos kizárása miatt feljött 29.-nek.

Kobayashi napja egyáltalán nem ment simán, amiben nagy szerepet játszott, hogy két kollégája is kiforgatta.

A huszonötödik körben – miközben a 18. pozícióban haladt – egymás után kétszer is nekiment a JTG Daugherty Racingnek vezető Ricky Stenhouse Jr. Ironikus módon a második kontakt hatására megforgó japán pilóta #50 Toyotájának orra eltalálta a 2023-as Daytona 500 győztesének gépét, így ő is rögtön keresztbe állt.

Kobayashi visszaesett a 36. helyre, a harmadik szakaszban viszont ismét képes volt beverekedni magát a top 20-ba és már a 16.-ként rangsorolták. Egy hármas csata közepette azonban összeért Brad Keselowskival, majd pillanatokkal később hátulról eltalálta őt a már körhátrányban lévő Josh Berry is.

Mire össze tudta szedni az autóját már a 33.-ként jegyezték.

A felzárkózásra való esélyeit csak rontotta, hogy a verseny során egyszer sem került elő pályán történt incidens miatt a sárga zászló. Kizárólag csak a szakaszok közti szünetek alkalmával küldték be a pace cart.A leintés után Kobayashi a Frontstretchnek adott interjújában elárulta, hogy fogalma sincs, miért packáznak vele folyton.

„Nem tudok erre mit mondani. Nekik biztosan van rá valami magyarázatuk, mert én úgy érzem, hogy nem csináltam semmi rosszat. Egyszerűen csak megütöttek.”

A 37 éves pilóta elkeserítőnek tartja az eredményt, mivel úgy érezte, az autója ennél sokkal többre volt képes.

„Összességében véve jól éreztem magam az autóban. A tempónk nagyszerű volt, de sajnos már megint nem jött a sárga zászló. Két futamom volt a szériában, két lehetőségem és egyiken sem lengett a sárga. Ez egy kicsit kiábrándító, de legalább élveztem a vezetést. Nagy kár, hogy azok az incidensek elrontották a versenyemet.”

Stenhouse nem először akadt vele össze.

Már tavaly augusztusban, az IMS roadján is kiforgatta, ami akkor komoly mémalapanyag lett a NASCAR közösségének körében. Pláne, hogy nem csak Kobayashit, de a mezőny másik nemzetközi pilótájának, a brit Jenson Buttonnek is nekiment.

A memphisi pilóta híres a hazafiasságáról, aminek már a 2017-es, daytonai Coke Zero 400-on aratott győzelme után is hangot adott örömében azt üvöltve a csapatrádión, hogy: „1776! Bajnokok vagyunk!”

A rajongóknak kiváló a memóriájuk és annak rendje-módja szerint rögtön poént csináltak ebből is, mondván Button a függetlenségi háború miatt húzta a rövidebbet. Kobayashi esetében pedig mi más lehetett volna az ok, mint Pearl Harbor.

Visszatéve a jelenbe, Kamui a problémák ellenére nem zárta ki az újabb Cup-futamokon való részvételt.

„Egyelőre még nincs tervben semmi. Határozottan élveztem ezt a lehetőséget és nagyon köszönöm a NASCAR-nak, valamint a Mobil1-nek, a Toyotának és a 23XI-nek, hogy segítettek megvalósítani. Mindent megtettünk a felkészülés érdekében, ami nagyszerű. A várt eredmény nem jött össze, de határozottan úgy érzem, hogy Indyhez viszonyítva nagyon jól teljesítettünk.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Megvan a szezon első duplázója, Elliott mélyponton, LaJoie rosszul lett egy pilótát pedig kizártak a COTA-n